AABF Genel Başkanı Öker, Aday Olmayacağını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

AABF Genel Başkanı Öker, Aday Olmayacağını Açıkladı

AABF Genel Başkanı Öker, Aday Olmayacağını Açıkladı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker 12.Genel Kurul'da yönetime aday olmayacağını söyledi.

11.01.2012 16:00

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Turgut Öker 10-11 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak 12. Genel Kurul'da yönetime aday olmayacağını söyledi. Turgut Öker Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) başkanlığı görevine ise devam edecek.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 12. Genel Kurulu'nu yapmaya hazırlanıyor. Köln'de 10-11 Mart 2012 tarihlerinde yapılacak genel kurulda AABF 12 kişiden oluşacak yeni yönetimini seçecek. Almanya'da 130 Alevi Kültür Merkezi'nin (AKM) bağlı olduğu AABF'nin bu genel kurulunda ilk kez kadın kotası da uygulanacak. AABF'de 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Turgut Öker ise bu genel kurulda yönetime aday olmayacağını açıkladı. AABF'deki görevini bıracak olan Turgut Öker'in Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) başkanlığı ise devam edecek.

GEÇEN GENEL KURULDA BIRAKACAKTIM

AABF Genel Başkanı Turgut Öker şunları söyledi:

'Ben aslında geçen genel kurulda bu görevi bırakma eğilimi içindeydim. Ancak kurumumuzdan gelen istekler doğrultusunda üç yıl daha devam ettim. Bu genel kurulda başkanlık görevini bırakacağım. Ben kişi olarak tarihsel görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Önümüzdeki dönemde bayrağı devralacak arkadaşlar bizim eksik bıraktığımız noktaları tamamlayacaklardır. Aleviler Avrupa'da daha güçlü, kendilerinden daha emin bir noktaya geleceklerdir. Bundan sonra daha çok, AABK başkanlığı görevine ağırlık vereceğim. Şu an Avrupa'nın 14 ülkesinde bize bağlı federasyonlar var. Bu da çok ciddi bir görev.

ÜÇTE BİR KADIN KOTASI UYGULANACAK

Genel kurulumuzda yeni yönetimimizi seçmenin yanında AABF'nin gelecekle ilgili çalışma perspektifini ve hedeflerini belirleyeceğiz. Alevi Kültür Merkezlerimizde üyelerimizin beklentilerine dair yeni bir tartışma süreci açtık. Bu tartışmaları genel kurula sunacak bir komisyon da oluşturuldu. Bu komisyon yeni döneme ilişkin karar tasarılarını hazırlayacak ve bunlar genel kurulda onaylanacak. Bu genel kurulda ilk kez üçte bir oranında kadın kotası uygulanacak. Seçilecek 12 yönetim kurulu üyesinin en az 4'ü kadın olacak. Bu, kadınların sadece öğretide değil toplumsal yaşamda da eşitliğini sağlamak açısından son derece önemli bir yenilik.?

AVRUPA'DA ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDIK

Turgut Öker genel başkanlığı döneminde yapılan işler konusunda ise, 'AABF kurumsallaşma doğrultusunda önemli adımlar attı. Bizde yönetime girecek isimlerin farklı olması, çizgi anlamında bir değişikliğe yol açmayacak. Alevilerin özellikle Türkiye kaynaklı sorunları devam ettiği ve Aleviler eşit haklara kavuşmadığı müddetçe AABF hak alma mücadelesinde muhalif duruşunu devam ettirecek. AABF olarak hayati derecedeki birçok hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Okullarda Alevilik dersi, Alevileri tek çatı altında toplama, cemevleri açma, AABF'nin kurumlar nezdinde tanınması gibi çok sayıda hedefimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Köln Üniversitesi'nde Alevi kürsüsünün açılacak olması da 24 yıllık mücadelemiz içinde önemli bir dönüm noktası' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AABF Genel Başkanı Öker, Aday Olmayacağını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement