AB Ülkesi Macaristan'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Dalgalandı - Son Dakika
Güncel

AB Ülkesi Macaristan'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Dalgalandı

AB Ülkesi Macaristan\'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Dalgalandı

AB ülkesi Macaristan'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı dalgalandı.

12.08.2012 17:43

AB ülkesi Macaristan'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı dalgalandı.

Macaristan'ın Bugac kasabasında 21 ülkeden katılımla düzenlenen 2. Dünya Türk-Turan Kurultayı'na davet edilen ülkeler arasında yer alan KKTC'nin bayrağı göndere çekildi.

Kurultayda KKTC'yi temsil eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macaristan'da kendilerine gösterilen teveccühten dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

Güler, KKTC bayrağının kurultayı ziyaret eden yüz bini aşkın seyirci önünde at sırtında gezdirildiğini ve 21 ülke bayrakları arasında yer aldığını, Macar halkının KKTC'yi daha şimdiden tanımış olduğunu açıkladı.

Macar-Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Macar Jobbik Partisi Milletvekili Tamas Hegedüs'ün elinden Türk ve KKTC bayraklarını düşürmediğini belirten Gökhan Güler, kurultayı düzenleyenlere ve Macar halkına kendilerine gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Macar Milletvekili Tamas Hegedüs ise KKTC'nin Macaristan tarafından resmen tanınması için bu yıl Macaristan Parlamentosu'na yasa tasarısı teklifinde bulunduklarını, ancak Dışişleri Bakanlığı'nın kabul etmediğini, KKTC'nin ülkelerinde tanınana kadar partisinin ve kendisinin var gücüyle çalışacağını açıkladı.

Muhabir: Mehmet Başaran

Yayıncı: Selçuk Aval - BUGAC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Ülkesi Macaristan'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Dalgalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement