ABD: Çuval Eylemi Çirkin ve Rahatsız Edici - Son Dakika
Güncel

ABD: Çuval Eylemi Çirkin ve Rahatsız Edici

ABD: Çuval Eylemi Çirkin ve Rahatsız Edici

ABD, İstanbul'da bir grubun Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmesini kınayarak, eylemi çirkin ve rahatsız edici olarak nitelendirdi.

13.11.2014 10:11  Güncelleme: 10:18

Abd, İstanbul'da bir grubun Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmesini kınayarak, eylemi çirkin ve rahatsız edici olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da demirleyen 'USS Ross' adlı geminin askerlerine yönelik saldırıdan derin rahatsızlık duyduklarını söyledi. ABD donanmasına bağlı 'USS Ross' gemisinin, ABD ile Türkiye arasındaki uzun süreli işbirliği ve dostluğun bir göstergesi olarak İstanbul'u ziyaret ettiğini belirten Psaki, "Barışçıl eylem hakkını desteklerken, bu olay barışçıl protesto çizgisini aşarak şiddete ve tehdide dönüşmüştür" dedi.

Bakanlık sözcüsü "ABD'li ve Türk otoriteleriyle olayı araştırıyor. Eylemin Türkiye'deki Amerikan karşıtlığı trendinin bir parçası mı olarak görüyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta, şu anda yalın olarak bu eyleme ilişkin konuştuğunu belirterek, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor. Onlarla birçok konuda yakın çalışma içerisindeyiz" karşılığını verdi. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD: Çuval Eylemi Çirkin ve Rahatsız Edici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement