ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği - Son Dakika
Güncel

ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği

Tel Aviv yönetiminin yerinden edilmiş 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine saldırı hazırlıkları sürerken, ABD yönetimi ise on milyonlarca dolar değerinde binlerce bomba ve mühimmatı İsrail'e göndermeyi planlıyor. Silah teslimatı planının incelendikten sonra kongreye sunulacağı öğrenilirken, İsrail yönetiminin ise ''bölgesel tehditler'' nedeniyle hızlı bir şekilde bu silahları almak istediği belirtildi.

17.02.2024 17:56  Güncelleme: 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail saldırılarından kaçan 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kendine saldırıya hazırlanırken, ABD yönetiminin de Tel Aviv'e on milyonlarca dolar değerinde binlerce bomba ve mühimmat göndermeyi planladığı belirtildi.

ON MİLYONLARCA DOLAR DEĞERİNDE BOMBA VE MÜHİMMAT GÖNDERECEKLER

İsrail'in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'deki katliamı devam ederken, ABD yönetiminin de Tel Aviv'e silah desteği sürüyor. The Wall Street Journal (WSJ) Gazetesi, Biden yönetiminin İsrail'e silah göndermeyi planladığını yazdı. ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, İsrail'e gönderilecek silah teslimatının her birinden yaklaşık bin adet olmak üzere MK-82 türü bomba, KMU-572 saldırı mühimmatı ve FMU-139 bomba fitillerini içerdiği kaydedildi.

Silahların on milyonlarca dolar değerinde olduğunun tahmin edildiği belirtilen haberde, sevkiyatın hala ABD yönetimi tarafından incelendiği ve Biden yönetiminin teslimatı kongreye sunmadan önce detaylarının da değişebileceği vurgulandı.

ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği

İSRAİL, BU SİLAHLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE ALMAK İSTİYOR

Haberde silah teslimatı planının İsrail'in bir milyondan fazla insanın sığındığı Refah'a saldırı planları sırasında geldiğine dikkati çekilerek, "İsrail hükümetinin bölgesel tehditler nedeniyle hızlı bir şekilde bu silahları almayı istediğine" yer verildi.

ABD'nin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Tel Aviv yönetimine yaklaşık 21 bin hassas güdümlü mühimmat sağladığı ve İsrail'in bunların yarısını kullandığı aktarılan haberde, ABD istihbarat değerlendirmesine göre kalan silahların İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 19 hafta daha sürdürmesi için yeterli olacağı kaydedildi.

Öte yandan İsrail'in Hizbullah'a karşı saldırı başlatması durumunda "bu sürenin günlere kadar daralacağı" da ifade edildi.

ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği

YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİLERİN SIĞINDIĞI REFAH

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

ABD\'den İsrail\'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde bomba ve mühimmat desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ali Fuat Seckin: Ey Müslüman ülkeler Kitabımız Kur'an Kerîm de Maide Suresi 51 ayette mealen Yahudi ve Hıristiyan ları dost edinmeyin müslüman larla olan aralarında bir mesele olduğu zaman biri birinin dostudur. biz hala bir araya gelemiyor bu gerçekleri görmemekten geliyoruz Rabbim mahşerde bunun hesabını soracak inananlar için söyleyiyorum 106 12 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Allahdan tek dileğim o göndereceğiniz bombalar kendi içinizde patlar,duam bu gerisi allahin dediği olur 82 10 Yanıtla
  • Cesur Aslan: abd savaşı durdurun diyor ama diğer yandan cephane yığıyor artık bırakın bu numaraları kimse yemiyor yapma deyip eline sopa veriyolar bu şeyranların 9 0 Yanıtla
  • mert çelik: ısraıl zaten abd ıkısı aynı degılmı yahudılerın 2 0 Yanıtla
  • veysel unlu: Aşaglik kafirler. Sizin de donunuz gelecek elbet 2 0 Yanıtla
  • Ercan Aral : Şimdi daha iyi anlıyorum ki CEHENNEM BOŞUNA YARATILMAMIŞ!!! YAŞASIN ZALİMLERE CEHENNEM!!! 2 0 Yanıtla

Advertisement