Adana'daki Arazi Kavgası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Arazi Kavgası

Adana\'daki Arazi Kavgası

Ceyhan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi.

06.03.2013 16:59

Ceyhan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi.

İlçeye bağlı Kuzucak köyü yakınlarındaki bir tarlada iki grup arasında arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Mazı için, İl Genel Meclisi önünde tören düzenlendi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Adırbelli, Mahmut Mazı'nın ve oğlu İlker Mazı'nın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Mahmut Mazı'nın, meclisin güler yüzlü üyelerinden biri olduğunu belirten Adırbelli, "İyilik sever arkadaşımız ve oğlunu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Genç yaşta aramızdan ayrılan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, Mahmut Mazı'nın Adana'da sevilen ve sayılan bir kişi olduğunu kaydetti.

Mahmut Mazı, oğlu ve diğer 3 kişiyi kaybetmenin Adana açısından üzücü olduğunu ifade eden Gürkan, "Bunlar boşu boşuna kaybedilmiş kardeşlerimiz. Yaralılar var. Gerçekten çok üzgünüz. Ailelerine sabır, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

Mahmuz Mazı ve oğlu İlker Mazı'nın cenazeleri, törenden sonra Kabasakal Mezarlığı'nda İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı namazın ardından toprağa verildi.

Bu sırada fenalık geçiren Mahmut Mazı'nın eşi Hatice ve kızı Gamze Mazı ile İlker Mazı'nın 5 aylık hamile eşi Şimal Mazı'ya, tıbbi müdahale yapıldı.

Törene katılan Vali Vekili Durmuş Gencer, AK Parti Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Genel Meclisi üyeleri, Mazı ailesine baş sağlığı diledi.

Mahmut Mazı'nın yakını olduğu belirtilen Yunus Yılmaz'ın cenazesi de Ceyhan ilçe merkezindeki Türlübaş Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

-Tan ailesi-

Olayda ölen İsmail Tan ve oğlu Mehmet Tan'ın cenazeleri de Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak toprağa verilmek üzere Ceyhan'a bağlı Azizli köyüne götürüldü.

Cenazelerin evlerine getirilmesi sırasında Mehmet Tan'ın 1,5 aylık hamile eşi Sümeyye Tan ve ağıtlar yakan annesi Ayşe Tan, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Azizli köyünde iki dönem muhtarlık yaptığı öğrenilen İsmail Tan ile oğlu Mehmet Tan'ın cenazeleri, köy mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Mehmet Tan'ın dayısı Mehmet Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, kavga eden iki tarafın da aile dostu olduğunu ve önceden bir husumetlerinin olmadığını anlattı.

Olayın 3 dönümlük tarla alışverişi nedeniyle meydana geldiğini ifade eden Sönmez, "Karşı taraf, İsmail'i zamanında destek vererek muhtar yapan insanlar. Ancak bir anlık cahilliğin vermiş olduğu kıvılcımdan dolayı bu olaylar oldu. Başka herhangi bir art niyetleri yok. Kavga 3 dönüm tarla yüzünden çıktı. Bir anlaşmazlık yaşanmış. Herhangi parasal konuyla alakalı değil. Olaylar yanlarındaki cahil arkadaşları yüzünden oldu" diye konuştu.

İsmail Tan'ın oğlu Alben Tan ise "Önceden bir sorun yaşamadık. Muhtarlık seçimlerinde birbirlerini desteklemişler. Bir cahillik yapmışlar, birbirlerine hakaret etmişler. Her iki tarafın da başı sağ olsun" dedi.

Dün Ceyhan ilçesine bağlı Kuzucak köyü yakınlarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 5 kişi ölmüş, 7 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Ali Güreli - Ömer Yıldız - Muhammet Fatih Demirci

Yayıncı: Tevfik Işık - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Arazi Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement