Adana - Milli Eğitim'den İlginç Talep - Son Dakika
Güncel

Adana - Milli Eğitim'den İlginç Talep

Adana - Milli Eğitim\'den İlginç Talep

Referandumda Sandıklarda Görevli Öğretmenlerin Sendika Bilgileri İsteniyor

07.09.2010 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

REFERANDUMDA SANDIKLARDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİN SENDİKA BİLGİLERİ İSTENİYOR

ADANA'nın merkez Seyhan İlçesi'nde, referandumda sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgilerinin istenmesi eğitim camiasında tepki aldı. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgilerinin istenmesindeki amacın siyasi iktidarın hangi sandığın kimin denetiminde olduğunu görmek istemesinden kaynaklandığını savundu. İlçe kaymakamının bu istekten haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce imzasıyla, pdf formatında okullara e-posta yoluyla gönderilen 6 Eylül 2010 tarih ve 28471 sayılı yazıda, 12 Eylül'deki Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulacağı referandumda sandık kurullarında görev alan personellerin isim listesinin 3 Eylül 2010 tarih ve 28292 sayılı yazıyla istendiği hatırlatılıp, "Ancak, görev alan personellerin sendika bilgilerine de ihtiyaç duyulduğundan varsa sendika bilgilerinin isim listelerinin karşısına yazılarak bugün mesai bitimine kadar müdürlüğümüz Personel Atama ve Özlük Bürosu'na elden teslim edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim" denildi.

Bu yazı, eğitim camiasında huzursuzluğa ve tepkiye yol açtı. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bugüne kadar yapılan seçimlerde öğretmenlerin sürekli sandıklarda görevlendirildiğini, ancak, ilk defa öğretmenlerin sendika bilgilerinin istendiğini belirterek, "Hangi sandığın kimin denetiminde olduğunu siyasi iktidar elde etmek istiyor. Devlet memurları tarafsız olmak zorunda. Hangi sandıkta hangi polisin görev alacağı da belli. Onların da siyasi görüşleri soruluyor mu? Bu memurların bir kısmı evetçi, bir kısmı hayırcı veya boykotçudur. Sendika bilgilerinin kim tarafından hangi amaçla değerlendirileceği bizde şüphe uyandırmaktadır. Birileri tarafından suiistimal edilme tehlikesi vardır. Bu bilgi özel bir bilgidir, kim tarafından talep edildiği şüphe uyandırmaktadır" dedi. Bu talebin mantığını ilgili kurumlara soracaklarını bildiren Boğa, Adana'da sadece merkez Seyhan İlçesi'nde bu bilginin istendiğini kaydetti.

Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ise, kaymakamlık olarak sandıklarda görev yapacak öğretmenlerin sendika bilgileriyle ilgili taleplerinin olmadığını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen talep doğrultusunda bu bilgiyi okullardan istediğini öğrendiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce de, "Vilayetten ne istendiyse onu yapıyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden telefonla istediler" demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Milli Eğitim'den İlginç Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement