Afro-Türkler "Batı Anadolu'nun Siyah Hafızası" adlı etkinlikte buluştu - Son Dakika
Güncel

Afro-Türkler "Batı Anadolu'nun Siyah Hafızası" adlı etkinlikte buluştu

İzmir'de yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşları, yüz yıllar öncesine dayanan kültür ve geleneklerini tanıtmak için bir araya geldi.

26.06.2021 17:40  Güncelleme: 17:49

İzmir'de yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşları, yüz yıllar öncesine dayanan kültür ve geleneklerini tanıtmak için bir araya geldi.

Konak ilçesinde Darağaç olarak bilinen Umurbey Mahallesi'nde açık hava etkinliği olarak düzenlenen " Batı Anadolu'nun Siyah Hafızası" adlı etkinlik, Afro-Türklerle ilgili çalışmalar yürüten Osman Sadi Temizel, Beyhan Türkkollu, Şakir Doğuluer ve Orhan Çetinbilek'in konuşmacı olduğu konferansla başladı.

Afrika kökenli Türk vatandaşlarının İzmir'deki yaşamını konu alan belgesel gösteriminin ardından Afro-Türk Ritim Grubu konser verdi.

Tarihçi Fatmagül Kırcı'nın "Batı Anadolu'da Siyahlara Bakışın Belleksel Perspektifi" başlıklı konuşmasının ardından Afro-Türklerin yaşamından tarihi kesitler sunan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Afro-Türkler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Doğuluer, çeşitli etkinliklerle kültürlerini yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'deki Afrika kökenli vatandaşların sayısını 30-40 bin olarak tahmin ettiklerini anlatan Doğuluer, konserler, geleneksel Dana Bayramı kutlamaları gibi etkinliklerle Afro-Türkler konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında konser veren Afrika kökenli disk jokey Musa Tümay Onayberi ise "Afro-Türklerin müziğe doğuştan yatkınlığı var. Etkinliğimizde bu özelliğe de yer vermek istedik." dedi.

Batı Anadolu'nun Siyah Hafızası adlı etkinliğin Darağaç Sanat Kolektifi, Afro-Türkler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Arşivden Sonra adlı sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen "Afro-Türk-İzmir" projesi kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Afro-Türkler "Batı Anadolu\'nun Siyah Hafızası" adlı etkinlikte buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afro-Türkler 'Batı Anadolu'nun Siyah Hafızası' adlı etkinlikte buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement