Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Afyon Kocatepe Üniversitesi\'nde Mezuniyet Sevinci

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, bu yıl diploma almaya hak kazanan 12 bin 476 öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı.

31.05.2014 15:00  Güncelleme: 11:11

AKÜ 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Törene, Afyonkarahisar protokolü, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

AKÜ'den, arkadaşlarından ve hocalarından ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Engin Akkaya, bir okul olarak tanımladığı hayat okuluna adım attıklarını söyledi.

MEZUNLAR BİZİM VE AİLELERİNİN GURURU

Kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan AKÜ'nün, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağladığına değinen Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, mezuniyetin, öğrencilerin geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu olduğunu belirtti.

Rektör Solak, öğrencilerin kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir yaşamın başlangıcında olduklarını vurguladı. Mezun öğrencilerin, AKÜ'nün ve öğrenci ailelerini gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Solak, mezunlardan AKÜ ile bağlarını koparmamalarını istedi.

AKÜ EMSALLERİNE GÖRE ÇOK İLERİ

AKÜ'nün aynı dönemde açılan üniversitelere göre çok ilerlemiş bir eğitim kurumu olduğunu dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu ise son dönemde Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak'ın bu ilerlemeye büyük katkı sağladığına değindi.

Rektör Solak'ın YÖK'te Denetleme Kurulu Başkanı olmasının AKÜ'ye büyük katkı sağladığını kaydeden Balkanlıoğlu, Afyon ve üniversitemiz için bir şans olmuştur aslında. Gayretleri ve hükümetle kurduğu yakın temas sayesinde birçok kaynağı üniversitemize getirmiştir. Görev yaptığım 3,5 sene içerisinde birçok binanın temelini birlikte attığımız gibi açılışında da beraber bulunduk. Her geçen gün yeni bir bölüm, yeni bir inşaat ve yeni bir gayret söz konusu diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceyle giren öğrenciler tek tek çağırılarak hediye ve temsili diplomaları verildi. Protokol üyelerinin elinden hediyelerini alan öğrenciler, mezun olmanın coşkusunu, keplerini sevinçle havaya atarak yaşadı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement