Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposu Patlamasının Davası - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposu Patlamasının Davası

Afyonkarahisar\'daki Mühimmat Deposu Patlamasının Davası

Şehit yakınları duruşma sonrası Eskişehir Vilayet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı Şehit yakını avukatlarından Ulutaş: "Üzgünüz, adil bir şekilde, etkin bir şekilde yargılanma yapılmıyor" Şehit Babası Dülger: "Tüm şehit aileleri son derece üzüntülüdür, acımız çok büyüktür"

29.01.2014 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davaya katılan şehit yakınları duruşma sonrası Eskişehir Vilayet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş, 2 gün süren duruşmada, patlamanın yaşandığı bölükte kameraların bulunduğunu, yaralı askerlere, basına ve başka kişilere bilgi vermemeleri konusunda kağıt imzalatıldığının tanık beyanlarıyla sabit olduğunu bildirdi.

Başka bir tanığın ise kimsenin doğruyu söylemediğini ifade ettiğini anlatan Ulutaş, şöyle konuştu:

"Dün dinlenen ve olay yerini ilk incelemesini yapan binbaşı, olay yerinde cephanelik kapısını bulamadıklarını, toprak analizi yapmanın gereksiz olduğunu, kamera kayıtlarının tespitinin yapılmasının gereksiz olduğunu ifade etmiştir. Sanki olay yeri incelemeyle ilgili tanıklığı değil de elde ettiğimiz bilgileri çürütme amaçlıdır. Maalesef bu açıklamalar aileleri de üzmüştür. Maalesef tutuksuz sanıklardan üsteğmenin de duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi. Artık şehit aileleri kendi kendine duruşma yapacaktır. Mahkeme etkin yargılama yapmamıştır. Üzgünüz, adil bir şekilde, etkin bir şekilde yargılanma yapılmıyor."

Şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger de mahkeme heyetinin taraflı olduğunu savunarak, "25 evladımız şehit olmuştur. Öbür dünyada muhakkak hesabını soracağız. Kimse, sağlıklı bir açıklama yapmıyor. Tüm şehit aileleri son derece üzüntülüdür, acımız çok büyüktür" dedi.

Şehit Piyade Onbaşı Faruk Ergenç'in babası Bekir Ergenç ise olayda suçu olanların tutuklu yargılanmalarını istedi.

Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan da patlamanın üzerinden 17 ay geçmesine rağmen olayın bir türlü aydınlığa kavuşturulamadığını belirterek, "Türk halkı bizi yalnız bırakmasın. Bu patlama nasıl olmuştur. Bunun sorumlusu yok mu? Hukuka ve adalete güvenimiz kalmadı" diye konuştu.

Taştan, ayrıca şehit yakınları olarak patlamanın olduğu bölgeye anıt yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Şehit yakınları, basın açıklamasının ardından memleketlerine gitti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposu Patlamasının Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement