Agit Dönem Başkanlığı Sırbistan?a Geçti - Son Dakika
Güncel

Agit Dönem Başkanlığı Sırbistan?a Geçti

Agit Dönem Başkanlığı Sırbistan?a Geçti

Agit dönem başkanlığı Sırbistan'a geçti Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlığı İsviçre'den Sırbistan'a geçti.

15.01.2015 17:53

Agit dönem başkanlığı Sırbistan'a geçti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlığı İsviçre'den Sırbistan'a geçti.

AGİT'in geçen ay İsviçre'de düzenlenen 21. Bakanlar Konseyi toplantısında Sırbistan'ın dönem başkanlığı önceden belliydi. Viyana'da bugün resmi olarak, AGİT dönem başkanlığı koltuğuna Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç oturdu.

AGİT'in toplantısı öncesinde AGİT ülke üyeleri temsilcileri

Hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından düzenlenen toplantıda konuşan Daçiç uluslararası kriz döneminde koltuğa oturduğunu söyleyerek, Ukrayna krizinin AGİT gündeminde olduğunu söyledi. Ukrayna krizine çözüm arayışında arabulucu olarak Sırbistan'ın önemini ifade eden Daçiç, Sırbistan'ın Rusya ile var olan ilişkilerini bu konudaki önemini vurguladı. AB'ye tam üyelik hedefleyen Sırbistan'ın Dışişleri Bakanı bu anlamda köprü olabileceklerini vurguladı. AGİT üyesi 57 ülke arasında Rusya da bulunuyor.

REÇAK KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜNDE SIRBİSTAN AGİT DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDI

Tam 16 yıl önce 15 Ocak tarihinde Sırp güçleri tarafından Kosova'nın Reçak köyünde gerçekleştirilen katliamın yıldönümünde Sırbistan, AGİT dönem başkanlığına geçit.

15 Ocak 1999 tarihinde Sırp güçleri, Priştine'nin 30 kilometre güneyindeki Reçak köyüne baskın düzenleyerek aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 45 sivili öldürmüştü.

Katliamın hemen ardından olay yerine giden dönemin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu Şefi William Walker, dünyaya katliam yapıldığını duyurarak, olayı insanlığa karşı işlenen bir suç olarak değerlendirmişti. Bu değerlendirmeden 2 ay sonra NATO Sırp hedeflerine karşı hava harekatı başlatmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Agit Dönem Başkanlığı Sırbistan?a Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement