Ağrı Turizmine Akademik Destek Verecekler - Son Dakika
Güncel

Ağrı Turizmine Akademik Destek Verecekler

Ağrı Turizmine Akademik Destek Verecekler

İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin "Turizm Rehberliği Sertifikalı Eğitim Programı" ile kentte donanımlı turizmciler yetiştirilmesi amaçlanıyor Rektör Prof. Dr. Aslan: "Turi...

13.11.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, "Turizm Rehberliği Sertifikalı Eğitim Programı" ile kentte donanımlı turizmciler yetiştirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Turizm şirketleri gelecek, buradaki turizm potansiyelini görecek. Burada bizim sertifika verdiğimiz insanlarla ilişki kuracak ve gruplar halinde turistler buraya taşınmış olacak" dedi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin bulundukları kentlerin sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Üniversitelerinin her şeyden önce toplumun lokomotifleri olarak görev yaptığını ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Toplumun ekonomik, sosyal, sosyo-ekonomik değişimine etki edecek değerlerin varlıkların, kültürel sosyal değerlerin ortaya çıkarılmasıyla o toplumun bulunduğu seviyeden daha yükseğe çıkmasına fayda ve katkı sağlayacak yerler olmak zorundadır. Ağrı'ya baktığımız zaman burada yaşayan vatandaşlarımızın daha müreffeh hayat sürmeleri için iki alternatifleri var. Bunlardan biri hayvancılık, diğeri de turizm. Ağrı'da turizm açısından baktığınız zaman çok önemli değerler var. Her şeyden önce Ağrı Dağı'na sahibiz. Bunun dışında Balık gölü, birbirinden güzel yaylaları, Murat kanyonu, meteor çukuru, Diyadin kaplıcaları var. Doğubayazıt'ta bulunan Topkapı sarayına eş değerde tutulan İshakpaşa Sarayı var ve bunun gibi birçok şey sayabiliriz."

Kentte turizm potansiyeline sahip yerlerin değerlendirilemediğine vurgu yapan Aslan, "Çevre illerine baktığımız zaman Ağrı orada bulunan turistleri kendi iline getirememiş. Bunun bazı nedenlerinden biri iyi turizm şirketlerinin ve turist rehberlerinin olmayışıdır. Bu kapsamda biz şunu gördük 'turist rehberliği nasıl olur? Nasıl davranılır?' Bu konuda ciddi bir açığımızın olduğunu fark ettik" dedi.

Aslan, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek Turizm Rehberliği Sertifikalı Eğitim Programı kapsamında turizm sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenlere genel turizm alanında temel bilgi ve becerileri kazandırma, alanda eğitimli ara personel ihtiyacını karşılayacak eleman yetiştirileceğini söyledi.

Turizm alanında çalışan veya çalışmaya aday olarak hazırlanan, bu alandaki yeteneklerini geliştirmek isteyenlerin programa kayıt yaptırabileceğini ifade eden Aslan, "Yetişmiş, turizmi iyi bilen, değerini bilen, turisti karşılamasını bilen kişiler yetiştirdiğimiz zaman bu sertifikaları alan arkadaşlarımızın daha donanımlı bir şekilde Ağrı'daki turizm canlılığını ciddi şekilde hareketlendireceğini inanıyorum" diye konuştu.

Programda  500 kişiye ücretsiz eğitim verileceğine dikkati çeken Aslan, şöyle konuştu:

"Turizm şirketleri gelecek buradaki turizm potansiyelini görecek. Burada bizim sertifika verdiğimiz insanlarla ilişki kuracak ve gruplar halinde turistler buraya taşınmış olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Tabii bölgemizin genel potansiyeline baktığımız zaman çok net olarak görürsünüz buradaki insanların maddi durumları belli. Bunu ücretsiz yapmamızın nedeni de o. Bu hareketlilikle burada sertifika alan ya da turizmle ilgilenmek isteyen ve bazı kritik noktalarını öğrenerek turizm canlılığı getireceklerine inanarak böyle bir faaliyet yaptık."

Aslan, üniversitelerinin kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiğini belirterek, "Üniversiteler dinamik olan yerlerdir. 5 yıl içerisinde yaklaşık 400'ün üzerinde böyle kültürel faaliyetler yaptık. Önümüzde tespit ettiğimiz, önemli gördüğümüz ve yapılması gereken konuları da gündeme getirerek kısa sürede bunlarla ilgili çalışma yapıp, halkın, bu toplumun, bu ülkenin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Turizmine Akademik Destek Verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement