Ahmet Akın'dan Epdk'ya Isparta Tepkisi: "Vatandaşlar Değil Dağıtım Şirketleri Kollanmıştır" - Son Dakika
Güncel

Ahmet Akın'dan Epdk'ya Isparta Tepkisi: "Vatandaşlar Değil Dağıtım Şirketleri Kollanmıştır"

Ahmet Akın\'dan Epdk\'ya Isparta Tepkisi: "Vatandaşlar Değil Dağıtım Şirketleri Kollanmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Isparta’da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin verdiği tazminat kararıyla vatandaşları değil şirketleri kolladığını belirtti. Akın, “Sizin günlerce karanlıkta kalmanızın bedeli asla ve asla 109 lira değildir. AKP iktidarı sizi değil, iktidara yakın dağıtım şirketini kollamıştır. EPDK’nın verdiği bu haksız karara itirazımız devam edecek” dedi.

26.05.2022 17:46  Güncelleme: 08:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Isparta'da yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin verdiği tazminat kararıyla vatandaşları değil şirketleri kolladığını belirtti. Akın, "Sizin günlerce karanlıkta kalmanızın bedeli asla ve asla 109 lira değildir. AKP iktidarı sizi değil, iktidara yakın dağıtım şirketini kollamıştır. EPDK'nın verdiği bu haksız karara itirazımız devam edecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) şubat ayında Isparta'da yaşanan ve onlarca yurttaşın mağdur olmasına neden olan elektrik kesinti nedeniyle verdiği tazminat kararı ile ilgili açıklama yaptı.

EPDK'nın yurttaşlara mağduriyetleri karşılığında 109 lira ödenmesi kararının şirket lehine olduğunu ifade eden Akın, halkın bu karar ile ikinci kez mağdur edildiğini söyledi.

Akın, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"ŞİRKET LEHİNE ALINAN BU KARAR VATANDAŞLARIMIZI İKİNCİ KEZ MAĞDUR ETTİ"

"AKP iktidarının ilçe başkanlığı gibi çalışan EPDK yine bir skandala imza attı. EPDK'nın Isparta'da yaşanan elektrik kesintileri için verdiği sözde ceza ve abonelere tazminat ödenmesi kararı ile vatandaşlar değil, adeta dağıtım şirketi kollanmıştır. AKP'li bölge milletvekillerinin bile '200 milyon liralık zarar var' dediği Isparta'da, EPDK'nin abonelere ödenmesini istediği tazminat tutarı 15 milyon lira oldu. Isparta'daki zararın neredeyse 14'te 1'i kadar vatandaşlara tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Ispartalı vatandaşlarımız günlerce karanlıkta kalarak yaşadığı mağduriyetin karşılığı olarak konut abonelerine sadece 109 lira tazminat verilecek. Şirket lehine alınan bu karar vatandaşlarımızı ikinci kez mağdur etti. Bu kararla gerekli bakım, onarım ve yatırımı yapmayan şirket kollanmıştır.

"VATANDAŞLARIN HAKLI TAZMİNATLARININ KURUŞU KURUŞUNA ÖDENMESİ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Buradan Ispartalı vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum: Sizin günlerce karanlıkta kalmanızın bedeli asla ve asla 109 lira değildir. AKP iktidarı sizi değil, iktidara yakın dağıtım şirketini kollamıştır. CHP olarak Ispartalı mağdur vatandaşlarımızın haklı tazminatlarının kendilerine kuruşu kuruşuna ödenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. EPDK'nın verdiği bu haksız karara itirazımız devam edecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ahmet Akın'dan Epdk'ya Isparta Tepkisi: 'Vatandaşlar Değil Dağıtım Şirketleri Kollanmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement