Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği geliyor! Hem de 2 yıl geri ödemesiz - Son Dakika
Güncel

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği geliyor! Hem de 2 yıl geri ödemesiz

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fon ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacak.

29.11.2023 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Gençlik Fonu kurularak yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak.

4 YILDA GERİ ÖDENECEK

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon'u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak. Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngörüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLAYACAK

Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak. Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.ı.

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği geliyor! Hem de 2 yıl geri ödemesiz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteği geliyor! Hem de 2 yıl geri ödemesiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement