AK Parti Manisa İl Başkanı Hızlı'dan kuru üzüm açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Manisa İl Başkanı Hızlı'dan kuru üzüm açıklaması Açıklaması

AK Parti Manisa İl Başkanı Hızlı\'dan kuru üzüm açıklaması Açıklaması

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, kuru üzümlerini TMO'ya satan üreticilere 7 ila 10 gün içerisinde ödeme yapılacağını bildirdi.

17.09.2021 16:02  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, kuru üzümlerini TMO'ya satan üreticilere 7 ila 10 gün içerisinde ödeme yapılacağını bildirdi.

Hızlı, yaptığı yazılı açıklamada, üzüm üreticilerine ürünlerini, TMO'nun belirlediği fiyatların altında satmaması yönünde tavsiyede bulundu.

Ofisin son 3 yıldır kuru üzüm alımı gerçekleştirdiğini aktaran Hızlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun üreticiler için bir güvence ve gelir sigortası gibi değerlendirilmesi gerekir. Manisa'da üretilen kuru üzümün neredeyse tamamı ihraç ediliyor. TMO alım fiyatı açıklarken ürün maliyeti, yurt içi ve dışı piyasalardaki gelişmeleri dikkate almaktadır. Kuru üzümde üreticiler tüccarın insafına bırakılmamıştır. Geçtiğimiz yıl piyasa şartlarına göre belirlenen alım fiyatı bu yıl da piyasa gerçekleri dikkate alınarak belirlenmiş ve üretici için referans olacak alt fiyat ilan edilmiştir. TMO tarafından açıklanan alım fiyatı, çekirdeksiz kuru üzümün bu fiyatın altında işlem görmesini önlemek amacıyla belirlenmiş bir taban eşik fiyattır. Belirlenen alım fiyatı, üreticilerimizin ürünlerini bu fiyatın altında satmasını engellemek için açıklanmıştır."

Salih Hızlı, saha ziyaretlerinde üzüm üreticisinin TMO'ya ilgisine şahit olduklarını vurguladı.

Üreticilerin tercihlerini TMO'dan yana kullanmaları memnuniyet verici olduğunu aktaran Hızlı, "Randevusunu alan çiftçi sayısının bugün itibariyle 3000 kişiyi, tonaj olarak da 22 bin tonu geçmiş olduğu bilgisi mevcuttur. Üreticilerimizin TMO'ya göre daha düşük fiyatlarla tüccarlara kuru üzüm satışı yaptıkları açıklamaları yapılmaktadır. Üreticilerimize çağrımız kesinlikle devletimizin belirlemiş olduğu taban fiyatın altında ürünlerini elden çıkarmamalarıdır. TMO kendisine arz edilen çekirdeksiz kuru üzümün tamamını satın almak için gerekli olan her türlü hazırlığı yapmıştır. TMO alımında herhangi bir tonaj sınırlaması söz konusu değildir. Bu kapsamda;?? ürün bedelleri rutin olarak en geç 21 gün içerisinde ödeneceği belirtilse de Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla bu ödemeler 7 ila 10 günde yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Kuru üzüm üreticilerimizin emekleri üzerinden siyası propaganda yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Hızlı, "Son 3 yılda devletimizin kuru üzüm üreticilerimize sahip çıktığı gerçeği gözardı edilerek, hiçbir şey yapmadan üreticiye sahip çıkıyormuş gibi açıklama yapan siyasilerin çiftçilerimizin nezdinde hiçbir itibarlarının kalmadığı net olarak görülmektedir. Bu gibi siyasi anlayışa en güzel cevabı üreticilerimiz ürünlerini devlet kurumu olan TMO'ya satarak ya da tüccara belirlenmiş fiyatın altında satış yapmayarak verdiklerini görüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Manisa İl Başkanı Hızlı'dan kuru üzüm açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement