Akıl Oyunları Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Akıl Oyunları Şenliği Yapıldı

Akıl Oyunları Şenliği Yapıldı

Bilecik’te ilk defa yapılan “ Akıl Oyunları Şenliği” büyük bir öğrenci katılımı ile gerçekleştirildi.

26.05.2014 19:34

Bilecik'te ilk defa yapılan " Akıl Oyunları Şenliği" büyük bir öğrenci katılımı ile gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen "Akıl Oyunları Şenliği" Bilecik Eğitim Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tarafından ortaklaşa düzenlendi. Yarışmalara katılan 4, 5, 6 yaşı ve 1'inci sınıf öğrencileri kıyasıya yarıştı. Saat 10: 00'da başlayan şenlik saat 17: 00'a kadar sürdü ve yarışmada 1'inciler ödüllerini aldı.

Program öncesi konuşma yapan Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, geleceğin teminatı olarak kabul edilen en değerli varlık çocuklar olduğunu ifade etti. Tekelioğlu, " Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının okullarımızda öğrencilerimize uygulamak üzere belirlediği değerleri benimseyerek severek ve isteyerek kavratan öğretmenlerimiz, bu değerlerin uygulanmasında yardımcı olacak yetkilerimiz olursa hedefe ulaşmak zor olmayacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, bu yarışma sayesinde çocukların biraz olsun alışkanlıklardan vazgeçtiğini belirtti. Altınkaynak, "Bu yarışmanın en önemli kazancının 16 okuldan 160 öğrencimizin televizyon karşısında, bilgisayar karşısından ve cep telefonu oyunlarının karşısından alınarak 2 ay boyunca akıl oyunları etkinliği ile meşgul edilmesidir. Belki günümüzün en büyük problemlerinden birisi olarak karşımıza çıkacak yaklaşımlardan biriside budur" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE sorumlusu Mustafa Kan, Bilecik Eğitim Derneği olarak Akıl Oyunları Şenliği ile farklı bir faaliyette bulunduklarını dile getirdi. Kan, "Çocuklarımı 4, 5, 6 yaş gurubu ve 1'inci sınıf çocuklarımız eğlenerek yarıştılar. Saat 10: 00'dan 17: 00'a kadar çok eğlenceli bir ortamda ödüllerini aldılar. Herkes madalya aldı, herkes ödül aldı. Herkes bu ortamda eğlendi ve Bilecik'imiz kazandı" dedi.

Yarışmaya katılanlar arasında Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Ağır Ceza Reisi, Kamil Yaşar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmalar sonunda dereceye giren çocuklara madalyaları ve hediyeleri verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akıl Oyunları Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement