Almanya'da Camiye Saldırı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Camiye Saldırı

Almanya\'da Camiye Saldırı

Almanya'nın Köln kentindeki, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisine dünden bu yana 3 saldırı gerçekleştirildi.

03.02.2014 15:45  Güncelleme: 16:00

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'ne  dünden bu yana 3 saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

DİTİB tarafından yapılan yazılı açıklamada,  DİTİB Merkez Camisi'nin garaj kapısına bir otomobille çarpılarak hasar verildiği ve konferans salonu kapısına yanıcı bir madde atılarak caminin kundaklamaya çalışıldığı ifade edildi.

Camiye dün akşamdan bu yana üç kez saldırı yapıldığına işaret edilen açıklamada, aynı gün benzeri saldırıların Hürth ve Wesseling DİTİB camilerinde de yaşandığı vurgulandı.

Saldırıların, şiddet ve toplumsal kargaşanın her türlüsünü bütün kararlılıkla nefret ve şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, saldırılarda maddi zarar oluştuğu, can kaybının olmamasının tek teselli olduğu kaydedildi.

Görgü tanıklarının olaya duyarlı olmaları ve kamera kayıtları incelemeleri neticesinde olayın failinin, emniyet yetkililer tarafından kısa sürede yakalandığı bildirilen açıklamada, Köln-Ehrenfeld emniyet mensuplarına ve duyarlı görgü tanıklarına teşekkür edildi.

Yeşiller Partisi milletvekili ve partinin içişleri politika sözcüsü Volker Beck, bunun demokrasiye ve özgürlüğe yapılmış şok edici bir saldırı olduğunu belirterek, "İbadethanelerini ateşe veren insanları öldürmekten de geri durmaz" dedi.

Siyaset ve dini farklılıklarından bağımsız olarak DİTİB ile dayanışma içinde olunması gerektiğini belirten Beck, "İslam'a karşı yapılan bu kışkırtıcılığa tüm demokratların karşı durması lazım. Almanya'daki Müslümanlar, dini özgürlüklerinin savunması konusunda yanlarında durduğumuzu bilmeleri gerekir" ifadesini kullandı - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Camiye Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement