Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu görevden alındı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu görevden alındı

Almanya\'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu görevden alındı

Almanya'da Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu'nda sunuculuk yapan Helen Fares'in, İsrail ürünlerini boykot etmek için bir uygulamanın kullanımını paylaşması nedeniyle görevine son verildi.

09.04.2024 10:47

Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu Helen Fares'in görevine son verildiği bildirildi.

Güney Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu'ndan (SWR) yapılan açıklamada, Fares'in, sosyal medya hesabında İsrail ürünlerini boykot etmek için üretilen bir uygulamanın kullanımını paylaşması nedeniyle görevine son verildiği ifade edildi.

"TARAFSIZLIKTAN YOKSUN"

Açıklamada, SWR'nin dijital diyalog formatı "MixTalk "ı sunan Fares'in, bir programın bağımsızlığını ve güvenilirliğini korumak için tarafsızlık görevi olduğu ancak sosyal medyadaki paylaşımında kendisinin bu tarafsızlıktan yoksun olduğu belirtildi. SWR'nin sosyal medya için açık kuralları olduğuna işaret edilen açıklamada, "Gazeteciler elbette siyasi bir görüşe sahip olsalar da, SWR'nin bağımsızlığı sosyal medya faaliyetleri nedeniyle tehlikeye atılmamalı veya sorgulanmamalıdır. SWR bu özel durumda bu ilkenin ihlal edildiğini düşünmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"ALMAN MEDYASI FİLİSTİN İÇİN KONUŞAN TÜM SESLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Görevine son verilen Helen Fares ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Alman medyası Filistin için konuşan tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bu yüzden daha fazla ve daha yüksek sesle konuşmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Instagram'da kendisini "Bayan Baklava" olarak adlandıran Fares, bir süpermarketteki paylaşımında, Danone firmasına ait Alpro marka çikolatalı içeceği almak isterken "No Thanks" adlı boykot uygulamasını açıyor ve şirketin İsrailli start-up'lara yatırım yaptığını belirtilmesi üzerine ürünü rafa geri koyuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapan sunucu görevden alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Emin çetiner: Sonunuzun başlangıcı hey itrail siyonist pis domuz kafirler 50 4 Yanıtla
    Kubilay Turkyilmaz: Bu alman yoneticiler ammada İSRAİL SEVERMİS BU NEYİN SEVGİSİ KORUMASİ ANLAMIYORUM 8 3
  • Kelaloğlu: Her direniş bir kıvılcımla başlar inşallah almanyada da sen olursun Helen fares 30 2 Yanıtla
  • Ali Arat: dunyada 2 milyari askin muslumaniz. ama bir gazzeye yardim edemedik. bi, yiyop icip rahatiniza bakiyor anca konusuyor ve kiniyiruz. urun boykot etmek onemli degil. tukursek bogariz israili. ama sadece bakiyoruz izliyoruz kinusuyoruz. icraat 0. ordaki evlatlar ac. analar babalar sehit evlatlar oksuz. bi sey yapmak lazim. iki milyar musluman bakma oyle. biz bayran kutlayacagiz dimi. bayram neyinize gazze aglarken 16 2 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Eyyy akp li alamancı lar bence hepiniz türkiyeye donmelisiniz?!! 1 10 Yanıtla
  • Emre Acar: Atv işe alsa olur aslında ;) 1 0 Yanıtla

Advertisement