Anadolu'nun Sokakları İstanbul'da Hayat Bulacak - Son Dakika
Güncel

Anadolu'nun Sokakları İstanbul'da Hayat Bulacak

Anadolu\'nun Sokakları İstanbul\'da Hayat Bulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’de çalışmaları başlanan ‘Anadolu Sokakları’ projesi ile her sokağın bir ili temsil edeceğini ve Türkiye’nin tüm illerindeki kültür mozaiğinin özelliklerini yansıtacaklarını söyledi.

03.05.2014 17:14

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe'de çalışmaları başlanan 'Anadolu Sokakları' projesi ile her sokağın bir ili temsil edeceğini ve Türkiye'nin tüm illerindeki kültür mozaiğinin özelliklerini yansıtacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Giresun Günleri'ni ziyaret etti. Maltepe'de çalışmaları başlanan 'Anadolu Sokakları' projesi ile Anadolu'nun kadim kültürünü İstanbul'da yaşatacaklarını söyleyen Kadir Topbaş, "Giresun Federasyonu'nun burada yaptığı organizasyonda güzel bir atmosfer var. Ancak Feshane'nin bulunduğu bölge ve katılımın yüksek olması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yenikapı'da yeni yaptığımız alanda bu tip etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alan da oluşturacağız. Ayrıca Maltepe'de çok büyük bir alanda çalışmalarını başlattığımız 'Anadolu Sokakları' projesinde, her sokak bir bölgenin kültürel özelliklerini temsil edecek. Özgün mimari ve malzemelerle oluşturacağımız her bir sokakta o bölgenin en önemli öğeleri gözlemlenecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir kıta özelliği gösterecek kadar büyük zenginliğe sahip olduğunu belirten Topbaş, "Ülkemizin ciddi bir mozaik derinliği var. Tüm varlıklarımızı ve derinliklerimizi bir araya getirerek büyük milletimizin, aynı ailenin ferdi olduğunu hissettirmek istiyoruz. Türkiye'nin özeti olan İstanbul'da her yöremizin bir yansıması var. Feshane'deki alanımızı tek çatı altında toplanan hemşehri dernekleri federasyonlarına tahsis ediyoruz ve Anadolu insanının kültürlerini yaşayarak bir araya gelmeleri için fırsat oluşturuyoruz. Yeni kuşaktaki gençler ve çocuklarımızın geçmişlerini bilmeleri açısından bu organizasyonları önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Giresun'un çok farklı bir yapısı ve güzelliği olduğunu belirten Topbaş, "Giresunlular buraya gelerek geçmişle bir bağ kurabilir. Öğrencilik yıllarımdan itibaren çok sevdiğim ve kıymet verdiğim Giresunlu dostum var. Giresun'un çok farklı bir yapısı ve güzelliği var. İstanbul'da da Giresunluların, güçlü bir demografik yapısı bulunuyor. Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, o bölgede çok fazla Giresunlu olduğunu gördüm. İnsanları bir araya getiren bu aktiviteleri gerçekleştirenleri tebrik ederim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu'nun Sokakları İstanbul'da Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement