Ankara Erciş-Der 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara Erciş-Der 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Ankara Erciş-Der 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği'nin yapılan 8. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden Zafer İzgi seçildi.

21.11.2013 09:07

Ankara Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerinde bulunan dernek binasında yapılan toplantıya yönetici, üye ile çok sayıda misafir katıldı. Burada bir konuşma yapan Ankara Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi iki yıl boyunca Erciş için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Ankara'da sadece Erciş'in değil Van'ı hatta tüm bölgeyi de temsil etmeye çalıştıklarını anlatan İzgi, "Hepimizin bildiği gibi 23 Ekim 2011'de Van ve Erciş'i vuran çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu afette can ve mal kayıplarımız oldu. Bu süreçte Ankara'ya gelen birçok hemşerimize maddi manevi gerekse iş konusunda yardımcı olduk" dedi.

Zafer İzgi depremden hemen sonra derneğimiz kurucu başkanı Cavit Erdoğan ile Murat Erdoğan'ınn çalışmaları sonucu bir "Erciş Raporu" hazırladıklarını söyledi. İzgi söz konusu raporu başta Başbakanlık olmak üzere birçok kuruma gönderdiklerini belirterek, "Yine birçok bakan, milletvekili parti genel başkanı, genel başkan yardımcıları ile çok sayıda STK'ya da yolladık. Erciş'in adını birçok yerde zikretmiş olduk" diye konuştu.

ERCİŞ İL OLSUN DİYE ÇOK ÇALIŞTIK

Zafer İzgi Erciş'in il olması için çok çalıştıklarını bunun çok sayıda dergi ve yayınla seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Van kahvaltı vererek paneller düzenlediklerini ve birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Zafer İzgi konuşmasını şöyle sürdürdü:
"300 katılımcının ve birçok akademisyenin katıldığı "Van'ın dünü bu günü ve yarını" adlı panel düzenledik, akabinde Erciş'in yetiştirdiği değerli şahsiyet Mustafa Göral hocamızın resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Erciş belediyesi ve Keçiören belediyesiyle beraber deprem şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Yine her yıl yaptığımız gibi 2013 yılında da Dedeman otelde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla muhteşem bir Ercişliler gecesi düzenledik."

Konuşmaların sonunda oylamaya geçildi. Yapılan 8. Olağan Genel Kurul u'nda başkanlığa yeniden Zafer İzgi seçilirken yardımcılığına Ümit Talip Kaya, genel sekreterliğe ise Ömer Canpolat seçildi. Muhasipliğe Murat Bakbak seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine İkram Günay ile Yusuf Aras getirildi. Denetim kurulu üyeliklerine ise Yaşar Turan, Nedim Akbaş ile Murat Saygılı seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara Erciş-Der 8. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement