Ankara-Eşini Yakan Adama Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi - Son Dakika
Güncel

Ankara-Eşini Yakan Adama Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

Ankara-Eşini yakan adama ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi(ARŞİV)Eşini yakan adama ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiAnkara Yenimahalle'de kendisini aldattığını düşündüğü eşini benzin döküp yakarak öldüren 39 yaşındaki Iraklı Muhammed İbrahim Mousa Abbo'ya, 'eşi kasten öldürme'...

21.04.2018 12:02

Ankara-Eşini yakan adama ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi(ARŞİV)

Eşini yakan adama ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Ankara Yenimahalle'de kendisini aldattığını düşündüğü eşini benzin döküp yakarak öldüren 39 yaşındaki Iraklı Muhammed İbrahim Mousa Abbo'ya, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına göre, olay tarihinden 8 ay önce Irak'tan gelerek Ankara'ya yerleşen, Muhammed İbrahim Mousa Abbo, 8 Ağustos 2017'de Yenimahalle Demetevler Mahallesi'ndeki evinde, eşi 36 yaşındaki Nacat Muhammed Ali Omar Krut'la, kendisini aldattığı gerekçesiyle tartıştı. Tartışmanın ardından evin yakınındaki bir akaryakıt istasyonuna giden öfkeli koca, bir şişe benzin alarak eve döndü. Abbo, evde çocukları olmasına rağmen eşinin üzerine benzini dökerek ateşe verdi. Kadının çığlıkları üzerine komşuları evin içine girerek, yanan kadının üzerine battaniye sararak alevleri söndürdü. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı kadını Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedaviye alınan Krut, daha sonra İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Vücudunda oluşan ağır yanıklar nedeniyle daha fazla dayanamayan Krut, 22 Ağustos 2017'de yaşamını yitirdi.

İLK DURUŞMADA 'BEN ÖLDÜRMEDİM' DEDİ

Yürütülen soruşturma neticesinde Abbo hakkında, 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesine sanık Abbo katılırken, Abbo'nun Türkçe bilmediği için bir tercüman da salonda hazır bulundu. Suçlamayı kabul etmeyen Abbo, Ben eşimi öldürmedim. Öldürecek olsam Irak'ta öldürürdüm, orada hükümet yok. Ben hayatımda bir tavuk bile incitmedim dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ankara-Eşini Yakan Adama Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara-Eşini Yakan Adama Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement