Antalya'da Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti

Antalya\'da Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti

Eğitim sendikalarının yarın yapacağı bir günlük iş bırakma eylemine katılmama kararı alan Aktif Eğitimciler Sendikası'nın (Aktif Eğitim-Sen) Antalya Şubesi'nin üyeleri, hükümetin eğitim politikalarını basın açıklamasıyla protesto etti.

23.09.2014 18:10

Eğitim sendikalarının yarın yapacağı bir günlük iş bırakma eylemine katılmama kararı alan Aktif Eğitimciler Sendikası'nın (Aktif Eğitim-Sen) Antalya Şubesi'nin üyeleri, hükümetin eğitim politikalarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Kışlahan Meydanı'nda toplanan 50 kişilik grup adına Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Erdoğan Polat basın açıklaması yaptı. Polat, 2014- 2015 eğitim- öğretim yılının Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını iddia etti. Sorunların çözülmesi yerine daha da derinleşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ileri süren Polat, izlenen politikaların çalışma barışını da bozduğunu savundu. Polat, şöyle konuştu:

"İnsanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi programlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt üst edilmesine, özel okullara teşvik verilirken devlet okullarının maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına hayır diyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan fişleme, tasfiye, kadrolaşma gibi illegal faaliyetleri terk edip asli görevi olan eğitim öğretime yönelmesini beklediklerini söyleyen Polat, 24 Eylül günü diğer sendikalar gibi iş bırakmayacaklarını söyledi. Erdoğan Polat, "Biz çözüm odaklı bir sendika olarak devletimize, milletimize ve eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Eğitimciler Hükümeti Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement