Antalya'da Her Yıl 4 Bin Kişi Kansere Yakalanıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Her Yıl 4 Bin Kişi Kansere Yakalanıyor

Antalya\'da Her Yıl 4 Bin Kişi Kansere Yakalanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Prof.Dr.Mustafa Özdoğan, Antalya'da her yıl 4 bin kanser vakasına rastlandığını ifade etti.

05.10.2012 13:16

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalya'da her yıl 4 bin kanser vakasına rastlandığını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Medstar Hastaneler Grubu ile ortaklaşa düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan akciğer kanserinin Türkiye'nin en önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu hastalığa daha çok radyasyon, kimyasal ürünler, tütün, alkol ve enfeksiyonun neden olduğunu belirten Özdoğan, tedavi sürecinde cerrahi yöntemlerin yanı sıra kemoterapi ve radyoterapinin kullanıldığını söyledi.

"HER YIL 200 BİN KİŞİ KANSERE YAKALANIYOR"

Sigaranın bu hastalığa yakalanma olasılığını artırdığını ifade eden Prof. Dr. Özdoğan, "Sigara dünyada her 10 erişkinden birinin ölüm nedenidir. Günde ortalama 10 sigara içenlerde kanserden ölme olasılığı yüzde 7 civarındadır" dedi. Türkiye'de 5 yılda 11-19 yaş arasında 5 milyon gencin sigaraya başladığını dile getiren Prof. Dr. Özdoğan, sigarayı bireylerin içmediğini, devletlerin sigarayı içirdiğini belirterek, "Devlet isterse halkını sigaradan kurtarabilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, 2030 yılında 20 milyondan fazla insanı kanser riskinin beklediğini belirterek, Türkiye'de her yıl 200 bin bireyin kansere yakalandığını söyledi. Antalya'da ise her yıl 4 bin kanser vakasına rastlandığına dikkat çeken Prof.Dr. Özdoğan, "Kanser tedavisinde gelecek 10 yılda daha açıklayıcı hedefler tanımlanıp ona göre ilaçlar üretilecektir. Bu da ciddi başarılar getirecektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Her Yıl 4 Bin Kişi Kansere Yakalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement