Antalya'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Antalya'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde sağanak sonrası biriken yağmur suları nedeniyle birçok vatandaş mahsur kaldı. Vatandaşlar belediyenin iş makinesiyle evlerinden çıkıp ihtiyaçlarını giderebiliyor.

15.01.2023 16:04  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 11 Ocak'ta başlayan ve 3 gün boyunca etkili olan kuvvetli yağış, Döşemealtı Yeniköy Mahallesi'nin çukurda kalan bazı kısımlarında büyük su birikintilerine neden oldu. Genelde müstakil ev ve villaların yer aldığı bölgedeki yağmur sularının tahliyesini sürdüren belediye ekipleri, evlerinden çıkamayan mahalle sakinlerine de yardımcı oluyor.

Antalya'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor

İŞE İŞ MAKİNELERİYLE GİDEBİLİYORLAR

İşe veya alıverişe gitmek için dışarı çıkması gerekenler, çağırdıkları belediyenin iş makinesinin kepçesine binerek evlerinden çıkabiliyor. Mahalle sakinlerinden Yasin Atik, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını söyledi.

"ARAMADIĞIMIZ KURUM KALMADI"

İhmalkarlık nedeniyle ev sahiplerinin mağdur olduğunu belirten Atik, "Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz, aramadığımız kurum kalmadı. Herkes 'Bizim alanımız değil' diyor. Bölgedeki evler pahalı ama yaşadığımız durum acınası." dedi.

Antalya'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor

"HER SENE KEPÇELERLE İNSANLAR KURTARILIYOR"

Murat Şenol da yaklaşık 20 senedir yağmur sonrası benzer manzaraların ortaya çıktığını ifade etti. İmara açılmış bölgenin altyapısının yıllardır yapılmadığını dile getiren Şenol, "Buraya insanlar milyonluk yatırım yapıyor ama mağdur oluyor. Ne kadar dilekçe versek de herhangi bir çözüm yok. Her sene kepçelerle insanlar kurtarılıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, lütfen bize yardım etsinler." diye konuştu.

Antalya\'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da yağmur suları nedeniyle evlerinden çıkamayanlar iş makinasıyla taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Arda 1: Çok basit. CHP ye oy vermeyin 41 13 Yanıtla
    ayhan İnce: Yağmuru da mi chp yağdırıyor yani. 0 0
  • ayhan İnce: Ağızlarını açtıklarında m2 sine 8.000 tl rakam istenilen yerler buralar azıcık çilesi olacak tabi hiç ağlamasınlar 0 1 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: Orası dere yatağı ve sel sularının biriktiği yer.Çaresi o bölgeyi terketmek.Yada böyle yaşamak. 0 0 Yanıtla

Advertisement