Ara tatil, Kuşadası esnafına 'can suyu' olacak - Son Dakika
Güncel

Ara tatil, Kuşadası esnafına 'can suyu' olacak

Ara tatil, Kuşadası esnafına \'can suyu\' olacak

TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, öğrenciler için başlayacak 9 günlük ara tatil esnafın yüzünü güldürecek.

13.11.2020 15:36  Güncelleme: 17:03

TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, öğrenciler için başlayacak 9 günlük ara tatil esnafın yüzünü güldürecek. Açık olan otellerdeki doluluk oranının şimdiden yüzde 50'lere ulaştığı ilçede, yerli turistlerin tatil boyunca turistik çarşı ve sokakları hareketlendirmesi bekleniyor.

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası, Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrencinin 16-20 Kasım tarihleri arasında, ara tatile girecek olmasıyla birlikte yerli turist akınına uğrayacak. Tatilin hafta sonları ile 9 güne çıkması, ilçedeki otellerin doluluk oranının da yüzde 50'lere ulaşmasını sağladı. Tatil boyunca Kuşadası'na gelecek ziyaretçilerin başta turistik çarşı olmak üzere Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'na hareketlilik getirip, ölü sezonda esnafa can suyu olması bekleniyor.Kuşadası'nda el işi takıların satıldığı 'Hanımeli' Sokağı'nda yaklaşık 10 yıldır esnaflık yaptığını belirten Ayşe Alan Özcan, "Kuşadası, bir turizm kenti olduğu için uzun olan her tatil döneminde buraya turist geliyor. Yerli veya yabancı olsun gelen her turistin alış-veriş yapması işlerimize olumlu yönde yansıyor. 9 günlük ara tatilde de umudumuz satışlarımızın artması yönünde" dedi.Kahramanlar Caddesi üzerinde tekstil dükkanı olan Turgay Direkçi ise "Bu sezon işlerimiz çok iyi gitmedi. Kış mevsiminde olan ara tatiller her zaman esnafa ilaç gibi gelir. Kuşadası'nda şimdiden canlılık yaşanmaya başladı. Umarım bu işlerimize de yansır" diye konuştu.'AİLELERİ KUŞADASI'NA BEKLİYORUZ'

Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek de "Kuşadası'nda kasım ayı olmasına rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Açık olan turistik tesislerimizde hareketlilik başladı. Özellikle 5 yıldızlı otellere baktığımızda istediğimiz doluluk oranını yakaladık. Kuşadası; Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kenti gibi tarihi ören yerlerine de çok yakın. Bu nedenle bütün aileleri Kuşadası'na bekliyoruz" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ara tatil, Kuşadası esnafına 'can suyu' olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement