Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali Başladı

Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali başladı ARDAHAN - Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali başladı.

01.09.2018 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali başladı

ARDAHAN - Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni düzenlendi. Törenin ardından festival katılımcıları sazlar ve temsili deve eşliğinde türküler söyleyerek Ardahan Kalesi'ne yürüdü.

Ardahan Kalesi'nde düzenlenen törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Rektör Mehmet Biber ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Protokolün açılışın kurdelesini kesmesiyle etkinlikler start aldı.

Protokol Ardahan Kalesi'ne kurulan stantlarda, tescilli balın tanıda bakarak bal verimi hakkında bilgi aldı.

Ardahan Valisi Bilmez ve Belediye Başkanı Köksoy bu yıl Ardahan yöresinde bal yarışmasına katılan ve ilk üçe giren bal üreticilerinin stantlarını ziyaret ettiler.

Festivalde birinciliği 15 yaşından bu yana bal üreticiliği yapan ve baba mesleğini sürdüren Özlem Ballıkaya, ikinciliği Nur Yazıcı, ve üçüncülüğü Veli Belek kazandı.

Ardahan Kalesi'nde Ardahan yöresine ait süt ürünleri ve el emeği göz nuru dokumalar sergilenerek Ardahan Damal ilçesine ait damal bebeği kıyafetleri ile folklor oynandı.

Ardahan Beledisinde düzenlenen Kafkas Arısı-Ardahan Balı konulu sempozyum ile devam eden Ardahan Bal Festivali konser etkinlikleri ile devam edecek.

Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ardahan 17. Kültür ve Bal Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement