Kendisi Öldü 5 Kişiye Can Verdi - Son Dakika
Güncel

Kendisi Öldü 5 Kişiye Can Verdi

Kendisi Öldü 5 Kişiye Can Verdi

Ordu'da tarım aracı ile kaza yapan Sezgin Gündüz, kaza sırasında arkadaşını araçtan itekleyerek kurtarırken, organlarıyla da 3 kişiye umut oldu.

11.10.2013 16:38  Güncelleme: 12:20

Ordu'da pat pat diye bilinen tarım acı ile kaza yapan Sezgin Gündüz(43), kaza sırasında yanında bulunan arkadaşını araçtan itekleyerek hayata tutunmasını sağlarken, bağışlanan 3 organı ile de 4 kişiye umut oldu.

Ordu'nun Alınca köyünden olan Sezgin Gündüz(43), Ordu'nun Perşembe ilçesi Bekirli köyündeki arkadaşı Cemil Yıldız'ın bahçesinden odun taşırken, pat pat diye bilinen tarım aracının kontrolden çıkmasının ardından araçta bulunan arkadaşını iterek araçtan uzaklaştırdıktan sonra, kendisi araçtan çıkamayarak kazada ağır şekilde yaralandı.

9 Ekim Çarşamba günü meydana gelen kazanın ardından 112 sağlık ekipleri, Gündüz'ü Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, 2 çocuk babası Gündüz'ün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından 2 böbreği ve karaciğeri bağışlandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ekipleri tarafından Gündüz'ün iki böbreğini alınarak karayolu ile Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne, karaciğeri ise ikiye bölünerek Malatya'da tedavi gören iki kişiye nakledilmek üzere önce Karayolu ile Samsun'a, Samsun'dan hava yolu ile Malatya'ya gönderildi.

GÜNDÜZ: "İNŞALLAH FAYDALI OLMUŞUZDUR"

Gündüz'ün kuzeni Aydın Gündüz(55), aile olarak organ bağışı kararı aldıklarını belirtirken, yaptığı konuşmada, " Pat pat dediğimiz motor kazasında iki arkadaşlarmış. Burada öbür arkadaşı pat pattan iterek atıyor. Ama kendisini atamıyor. Atamayınca 100 metre ilerde yere düşerek bulunuyor. Bu esnada köylüler geliyor. Oradan kaldırıyorlar ama kalbi durmuş. Orada ambulansın yardımı ile hastaneye getiriliyor. Burada beyin ölümü gerçekleşiyor. Aile arasında organlarını bağışlama kararı aldık. Biz yararlı olacak bütün organlarını bağışladık. İnşallah faydalı olmuşuzdur" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kendisi Öldü 5 Kişiye Can Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement