Artvin Borçka'da sel, camide mahsur kaldılar - Son Dakika
Güncel

Artvin Borçka'da sel, camide mahsur kaldılar

Artvin'in Borçka ilçesinde etkili sağanak sonucu oluşan selde, park halindeki araçlar sulara gömüldü. İçkale Deresi'nin taşmasıyla Yeniyol Mahallesi'nde sel ve taşkınlar meydana geldi. Bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katları suyla doldu. Yeniyol Camisi'nin içerisinde mahsur kalan cemaat, iş makinelerinin kepçesine alınarak güvenli alana taşındı.

07.02.2024 00:37  Güncelleme: 03:28

Artvin Borçka ilçesinde etkili sağanak sele neden oldu, göle dönen yolda park halinde araçlar, sulara gömüldü. Derenin taşmasıyla avlusu ve çevresi suyla kaplanan cami içerisinde mahsur kalan cemaat, pencerelere uzatılan iş makinelerinin kepçesine alınarak tahliye edildi.

Artvin Borçka'da sağanak yağış sele neden oldu

3 BİNA HEYELAN RİSKİ NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ

İlçede akşam saatlerinde etkili sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle İçkale Deresi'nin de taşması sonucu ilçeye bağlı Yeniyol Mahallesi'nde sel ve taşkınlar meydana geldi. Bölgede bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı, göle dönen yolda park halinde araçlar, sulara gömüldü. Bazı araçlar da suyla birlikte sürüklendi. Gündoğdu Mahallesi'nde 3 bina, heyelan riski nedeniyle tahliye edildi.

Artvin Borçka'da sağanak yağış sele neden oldu

CAMİDE MAHSUR KALAN CEMAAT KEPÇE İLE KURTARILDI

Yeniyol Mahallesi'nde bulunan Yeniyol Camisi'nin zemin katını su bastı, avlusu ve çevresi de suyla kaplandı. Cami içerisinde mahsur kalan cemaatin bazıları kendi imkalarıyla dışarı çıkarken, bazıları da pencerelere uzatılan ilçe belediyesine ait iş makinelerinin kepçesine alınarak güvenli alana götürüldü.

Artvin Borçka'da sağanak yağış sele neden oldu

Artvin Borçka\'da sel, camide mahsur kaldılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Borçka'da sel, camide mahsur kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement