Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi Coşkulu Geçti - Son Dakika
Güncel

Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi Coşkulu Geçti

Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi Coşkulu Geçti

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi"nde konuklar unutulmaz bir gece yaşadı.

06.01.2014 12:02

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi"nde konuklar unutulmaz bir gece yaşadı. Bölgemizin ünlü ozanları ve âşıkları, Belediye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'ndeki programda birbirinden güzel eserleri seslendirdiler.

Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD)tarafından düzenlenen programda; Âşık Gül Ahmet Yiğit, Âşık Abdullah Gizlice, Âşık Ali Sezer ve Âşık Tahir Erdoğdu dinleyenlere doyumsuz güzel bir gece yaşattı.

Kahramanlık türkülerinin okunduğu ve taşlamaların yapıldığı bu doyumsuz geceyi Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Selam Yücel, Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener ve muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Program Osmaniye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü anısına hazırlanan 'Osmaniye'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu' isimli kısa belgeselin gösterimi ile başladı. Ardından ise İsmail Gümüş tarafından tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu.

Âşık Ali Sezer ve Âşık Tahir Erdoğdu'nun "hoş geldiniz" türkülerinin ardından, Aşık Gül Ahmet Yiğit'in, anlattığı ilginç Gavurdağı fıkraları ve söylediği Türküler beğeni ile dinlendi.

Abdullah Gizlice'nin sunduğu programda kurtuluş konulu atışmalar, Fransa ve Ermeniler ile ilgili göndermeler yapıldı.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Bu üstatlarımızı Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ağırlamaktan, Osmaniye'nin şehri emini olarak hemşerilerim adına gurur ve onur duyuyorum. Gerçekten de her biri ismiyle müsemma birer efsane âşıklardır, ozanlardır. Tarih gerçekten onları birer büyük ozan olarak yazacaktır, ben buna yürekten inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Kadir Kara ve protokol geceye katılan âşıklara teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Âşıklar Dilinden Kurtuluş Gecesi Coşkulu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement