Astsubay, Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Astsubay, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Astsubay, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Eşinin Öldüğünü Sanarak Şakağına Dayadığı Tabancayı Ateşleyerek Yaşamına Son Veren Astsubay Başçavuş Toprağa Verildi.

05.10.2010 17:25

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde silahını temizlerken yanlışlıkla tetiğe dokunması sonucu vurduğu eşinin öldüğünü sanarak şakağına dayadığı tabancayı ateşleyerek yaşamına son veren Astsubay Başçavuş 31 yaşındaki Suat Yerlikaya, memleketi Bolu'da toprağa verildi. Cenaze evden alınırken subay ve astsubaylar, ölen arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

Gölcük'te Donanma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Suat Yerlikaya tabancasını temizlerken yanlışlıkla tetiğe dokununca silahtan çıkan mermi hemşire olan eşi 29 yaşındaki Cevriye Yerlikaya'nın kulağının altından girip çenesinden çıktı. Eşinin öldüğünü sanan Suat Yerlikaya, girdiği şokla beylik tabancasını şakağına dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdi. Ağır yaralanan Cevriye Yerlikaya ise hastanede tedavi altına alındı.

Astsubay Suat Yerlikaya'nın cenazesi dün gece memleketi Bolu merkeze bağlı Akçakavak Köyü'ne getirildi. Bugün, Donanma Komutanlığı'ndan gelen subay ve astsubaylar, evin önünde cenazeyi almak için beklerken arkadaşları için saygı duruşunda bulundu. Cenaze daha sonra kadınların ağıtları arasında evden alınarak askerlerin omuzlarında köy meydanına götürüldü.

Cenazenin başında askerler nöbet tutarken, çiftçilik yapan baba Kadir Yerlikaya ayakta durmakta zorlandı. Anne Nuray Yerlikaya ise evde kalarak yakınları tarafından teskin edildi. Köy meydanında kılınan cenaze namazına Bolu Belediye Başkanı AK Parti'li Alaaddin Yılmaz, Hücumbot Filo Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ertaş, Donanma Komutanlığı'ndan gelen subay ve astsubaylar ile köylüler katıldı. Cenaze namazının ardından Suat Yerlikaya'nın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, yakınları, Cevriye Yerlikaya'nın 4 aylık hamile olduğunu, hastanede tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Astsubay, Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement