Atık Yağı Getir Hediyeyi Götür" - Son Dakika
Güncel

Atık Yağı Getir Hediyeyi Götür"

Atık Yağı Getir Hediyeyi Götür"

Tirebolu Belediyesince atık yağların lavaboya dökülerek çevre kirliliğine neden olmasını önlemek ve bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, atık yağ getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor Belediye Başkanı Takır: "İlçemizdeki evlerde ve iş yerlerinde lavaboya dökülen atık yağlar.

28.12.2013 11:18

GÜLTEKİN YETGİN - Tirebolu Belediyesince atık yağların lavaboya dökülerek çevre kirliliğine neden olmasını önlemek ve bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, atık yağ getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriliyor.

İlçede belediyenin belirlemiş olduğu Cuma Pazarı mevkisine, atık yağların toplanması için bidon yerleştirildi. Bu bidona bırakılan her atık yağın litresine göre ev kadınlarının mutfakta kullandığı malzemeler ve farklı türde hediyeler yağ getirene takdim ediliyor. Yarım litreye bulaşık süngeri veya kalem, bir litreye bulaşık deterjanı veya sıvı el sabunu, iki litreye ise mutfak önlüğü hediye ediliyor. Projenin amacı, ev kadınlarında farkındalık oluşturmak.

Belediye Başkanı Burhan Takır, AA muhabirine, vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak için Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi başlattıklarını söyledi.

Atık yağların çevreye verdiği zararın çoğu vatandaş tarafından bilinmediğine dikkati çeken Takır, "İlçemizdeki evlerde ve iş yerlerinde lavaboya dökülen atık yağlar çevreye had safhada zarar verdiği için böyle bir projeyle önlem alalım dedik. Vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum, herkes evindeki yağları toplasın gelsin, teslim etsin, bizden de hediye kazansın" dedi.

Takır, Cuma Pazarı adı verilen yerde özel hazırlanmış bidonların olduğunu ifade ederek, "Toplanan yağları belli yerlere servis edeceğiz. Gerekli adreslere ulaşacaktır, onlar bir daha geri dönüşümde kullanılacaktır" diye konuştu.

En çok atık yağ getirene "altın" verilecek

En fazla atık yağ toplayan vatandaşa çeyrek ya da yarım altın hediye edeceklerini belirten Takır, şöyle konuştu:

"Atık yağ getiren vatandaşlarımızın kaydı oluşturulacak. Belirli süreler içerisinde en fazla atık yağ getiren vatandaşımızı tespit ederek ona yarım ya da çeyrek altın hediye edeceğiz. Bu sadece altınla sınırlı değil, sevindirici hediyeler de olabilecek. Buradaki amacımız çevre bilinci oluşturmak ve çevrenin kirlenmesini önlemek. İnşallah sonu hayırlı olur, insanlarımız da bu işe duyarlı olur ve atık yağlarını toplarlar. Bizden de güzel hediyeler kazanmış olurlar. Hem Tirebolu hem çevremiz hem de insanlarımız açısından çok güzel bir iş yapmış oluruz."

Atık yağlar su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturuyor

Proje Koordinatörü Çevre Mühendisi Eylem Karaca ise kullanılmış bitkisel atık yağların atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturduğunu vurgulayarak, "Bir litre atık yağın lavabolardan dökülmesi, bir milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmekte. Yüzey sularında yaşayan canlı hayatını da tehlikeye sokmakta. Lavabolara dökülen atık yağlar iletim sistemlerinde birikerek boru kesitlerini daraltmakta ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atık Yağı Getir Hediyeyi Götür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement