Aydınspor'da 2 Eski Başkana Ceza - Son Dakika
Güncel

Aydınspor'da 2 Eski Başkana Ceza

Aydınspor\'da 2 Eski Başkana Ceza

Adı süper Lig olarak değiştirilen Türkiye 1'inci Ligi'nde oynadığı dönemde Fenerbahçe'yi deplasmanda 6-1 yenerek ismini Türk futbol tarihine yazdıran Aydınspor'un defterlerinde yapılan inceleme sonucu açılan davada yargılanan 5 eski kulüp başkanından Naci Yeşilyurt ve Kemal Özdemir 1 yıl hapis cezası alırken Tansel Önder, Kadir Sağlam ve Hasan Ceylan, beraat etti.

26.02.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adı süper Lig olarak değiştirilen Türkiye 1'inci Ligi'nde oynadığı dönemde Fenerbahçe'yi deplasmanda 6-1 yenerek ismini Türk futbol tarihine yazdıran Aydınspor'un defterlerinde yapılan inceleme sonucu açılan davada yargılanan 5 eski kulüp başkanından Naci Yeşilyurt ve Kemal Özdemir 1 yıl hapis cezası alırken Tansel Önder, Kadir Sağlam ve Hasan Ceylan, beraat etti.

2008-09 sezonunda düştüğü Aydın 1'inci Amatör Küme'de mücadele eden siyah beyazlı kulübün eski başkanlarından Tansel Önder'in şikayeti üzerine 2009'da inceleme başlatan İl Dernekler Müdürlüğü, son 5 yılın kayıtlarını mercek altına aldı. Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucu, 2011 yılında 5 eski başkan ve 1 yönetici hakkında Dernekler Kanunu'nun 32'nci maddesinde yer alan defter ve kayıtları tutmamak ve güveni kötüye kullanmak suçlarından dava açtı.

Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucu, eski başkanlar Naci Yeşilyurt ve Kemal Özdemir, 5 gün adli para, 1 yıl 15'er gün de hapis cezası aldı. İyi halleri göz önüne alınan Yeşilyurt ve Özdemir'in bir daha suç işlemeyecekleri kanaatine varılarak cezaları ertelendi. Davada eski başkanlardan Tansel Önder, Kadir Sağlam ve Hasan Ceylan ile yönetici Hüsnü Elbir ise beraat etti.

"ÇOCUKLARIMIN RIZKINI HARCADIM"

Eski başkan Naci Yeşilyurt, karara saygılı olduğunu belirtti, şunları söyledi:

"Biz o dönemde Aydınspor'u ateşten bir top olarak kucağımızda bulmuştuk. Kulübün büyük sıkıntı içinde olduğu günlerde çocuklarımın rızkını kulüp için harcadım. Halen emekli maaşımdan Aydınspor için kesinti yapılıyor. Türkiye'de bu tür uygulamalar sadece bize geçerli oluyor."

Cemal Özdemir ise, "Aydınspor için çektiğimiz çile yetmedi. Bir de böyle bir dava açılmıştı. Biz hiçbir şeyin peşinde olmadığımız halde yargılandık. Sonuçta da böyle bir karar çıktı" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydınspor'da 2 Eski Başkana Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement