Ayvalık Bereket Dileğiyle Ilk Hasat Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ayvalık Bereket Dileğiyle Ilk Hasat Yapıldı

Ayvalık Bereket Dileğiyle Ilk Hasat Yapıldı

Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayan, 'Her hasat bir barış buluşmasıdır' başlıklı panel ile devam eden 12'nci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği'nde sembolik hasat Altınova'daki Osman Şensal'ın zeytin bahçesinde yapıldı.

05.11.2016 16:32

Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayan, 'Her hasat bir barış buluşmasıdır' başlıklı panel ile devam eden 12'nci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği'nde sembolik hasat Altınova'daki Osman Şensal'ın zeytin bahçesinde yapıldı. Prof. Dr. Canan Karatay eşliğinde ilk hasadı yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, tüm üreticilere bereketli bir hasat diledi.

Güneşli bir havada yapılan hasat törenine katılan yaklaşık 2 bin kişiye keşkek, nohutlu pilav ve gözleme ikram edildi. Elle ve tarakla hasat yapan köylülere Olivium adı verilen çırpma aletinin çalışma sistemi ile ilgili örnekler gösterildi. Zeytin ağaçları altında hasadı izleyenler, Ayvalık zeytin ve zeytinyağını tatma fırsatı buldu. Hacı Bayram Veli Camii önündeki meydanda, katılımcılara, Ayvalık'ın çeşitli mahallelerinden ve köylerinden bir araya gelen öğrencilerin oluşturduğu 'Zeytin Çekirdekleri' ekibi müzikli bir gösteri sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık Bereket Dileğiyle Ilk Hasat Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement