Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek (2)

Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek (2)

Bakan ALTINOK: HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK İçişleri Bakanı Selami Altınok, Gaziantep'te 9 il valisiyle seçim güvenliği toplantısı düzenledi.

03.10.2015 17:27

Bakan ALTINOK: HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Gaziantep'te 9 il valisiyle seçim güvenliği toplantısı düzenledi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Göç İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan ve İller İdaresi Genel Müdürü Faruk Ünsal'ın da katıldığı toplantıda konuşan Bakan Selami Altınok, 1 Kasım genel seçiminin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. YSK'nın sandık taşınmasına ilişkin kararını da değerlendiren Bakan Altınok, 1 Kasım genel seçiminin sorunsuz olarak tamamlanacağını düşündüğünü belirterek şunları dedi:

"Yüksek Seçim Kurulunun kararını ne yönde olacağını bilmediğimiz için, karar aleyhte olacak şekilde de, lehte olacak şekilde tedbirlerimizi aldık. Biz seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi noktasında hükümetimize, İçişleri Bakanlığımıza ne düşüyorsa her türlü tedbiri aldık. Bundan sonra da aynı şekilde kararlılıkla götüreceğiz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde herhangi bir problemle karşılaşmayacağız. Karşılaşmayacağımızı da değerlendiriyorum."

Seçim gününde 385 bin personelin görev alacağını ve her türlü güvenliğin sağlanacağını kaydeden Altınok, şöyle devam etti:

"Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki oldukça önemlidir. Hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerle ilgili de her türlü güvenlik tedbirini almaktadır. Kamu güvenliğinin sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi görevi bakanlığımıza aittir. Seçim güvenliği ile ilgili tedbirlerimizi seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasını kapsayacak şekilde titizlikle planlıyor ve uyguluyoruz. Bu doğrultuda bakanlık olarak seçim sürecini tam bir tarafsızlık ve güven içerisinde yürütülmesini sağlayarak bugün toplantıya katılan yaklaşık 25 ilimizde bulunan 14 milyon seçmeni ve tüm ülke genelinde oy kullanacak olan yaklaşık 54 milyon seçmenin hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmadan, hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalışıyoruz. Bu çerçevede seçimlerin güven içinde yapılabilmesi için seçim günü 385 bin personel görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personelimize yönelik olarak gerekli tüm eğitimler verilmiştir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Altınok: Terör Var Oldukça Mücadele Sürecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement