Bakan Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa'da yüzme havuzu açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa'da yüzme havuzu açtı

Bakan Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa\'da yüzme havuzu açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi'nin açılışını yaptı.

22.10.2023 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi'nin açılışını yaptı.

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi açılışı bugün yapıldı. Açılış törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Kaymakamı İskender Yönden, ilçede faaliyet gösteren amatör kulüplerin sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde Bakan Bak ile Hasan Tahsin Usta açıklamalarda bulundu.

Bakanlık olarak havuzların sayısını arttırılmasında büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Sayın başkana ilçemize kazandırdığı tesisler için teşekkür ediyoruz. Bakanlık olarak havuzların sayısının arttırılmasında biz de çok büyük çaba sarf ediyoruz. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyası çerçevesinde yaklaşık 7,5 milyon çocuğumuza açılan havuzlarda yüzme öğreterek onlara katkısı olacak önemli bir şeyi öğretmiş olduk. Türkiye'nin dört bir yanında onlarca tesis yapıyoruz. Sporun içinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Onun önderliğinde Türk gençliği önemli tesisler kazanıyor. Türkiye, dünyanın en genç tesislerine ve stadyumlarına sahip. Bunların sonunda Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya'yla birlikte organize edecek. Bu statlar sayesinde organizasyon İtalya ve Türkiye'ye verildi. A Milli Futbol Takımımız, Letonya'yı ve Hırvatistan'ı yenerek Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. Onları da tebrik ediyoruz. Ülke olarak gurur duyduk" şeklinde konuştu.

"SPOR, ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BİREY OLMASINI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİ"

Sporun önemine değinen Bakan Bak, "Çocuklarımızın yüzme bilmesi çok önemli. Çocuklarınızın elinden tutup bu tesislere getirin, yüzme öğrensinler. Basketbol, futbol oynasınlar ama uyuşturucudan onları uzak tutmak lazım. Çocuklarınızı bağımlılıktan uzak tutun. Bunun birinci önceliği spordan geçiyor. Spor, çocukların sağlıklı birey olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri. Bu tesislerde yüzme öğrenen çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Okullardaki, amatör kulüplerimizdeki aktivitelerle kötü alışkanlıklardan uzak tutacağımız her genç, bizim kazancımızdır. Uyuşturucu kullanan birinin olduğu yerde herkes huzursuz. Böyle bir genci düşünün ardından dünyada derece yapan örnek bir sporcu genci düşünün. Fark burada. Toplumumuzu tehdit eden uyuşturucudan uzak tutmak için tesisler emrinizde. Lütfen çocuklarınızı bu tesislere getirin" dedi.

"ŞU ANDA HANGİ ORGANİZASYONU VERSELER HEMEN YAPABİLECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ"

Yeni tesisler yapacaklarını ifade eden Osman Aşkın Bak, "Yetenek taraması yapıyoruz, okullarda yaptığımız taramalarla çocuklarımızı değişik branşlara yönlendiriyoruz. Gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Spor yapan çocuklar az doktora gider, az ilaç kullanır ve topluma faydası artar. Yeni tesisler de yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'de bir spor devrimi gerçekleşmektedir. Şu anda hangi organizasyonu verseler hemen yapabilecek kapasiteye sahibiz. Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde bize verdiği talimat doğrultusunda, amatör kulüplere malzeme dağıtmaya ve tesisler yapmaya başladık. Cumhurbaşkanımız hala o süreci devam ettiriyor. Her tarafa tesis yapmaya devam ediyoruz. Bu gençliğin spora ihtiyacı var. Gençlik merkezlerinde kültürünü geliştirmesi gerekiyor. Bu tesis, Gaziosmanpaşa gençlerine ve halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

Gazze'de yaşanan olaylar ile ilgili de konuşan Bakan Bak şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'de olanları şiddetle kınıyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz."

HASAN TAHSİN USTA: TESİSLERİ YAPMAK BİZİM, KULLANMAK SİZİN GÖREVİNİZ

Gaziosmanpaşa'da 10 yıl içerisinde binlerce eser inşa ettiklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Sevinçli, mutlu ve gururluyuz. İkinci yüzme havuzumuzu hizmete açıyoruz. Diğer yandan üzgünüz, Gazze'deki olaylardan dolayı kalbimiz sızlıyor. 2014'ten önce bu hizmetlerin hiçbiri yoktu. Gaziosmanpaşa'da bir tane tesis, bir tane spor salonu yoktu. Gençlerimizi geleceğe taşıyacak tesisimiz yoktu. 10 yılda Gaziosmanpaşa'da binlerce eser inşa ettik. Üçüncü yüzme havuzunu da önümüzdeki yıl açmak için gayretle, umutla bekliyoruz. Tesisleri yapmak bizim, kullanmak sizin göreviniz. Bu tesislerin içi boş kalınca bir anlam ifade etmiyor. Gaziosmanpaşa'da yaşayan herkes bir sporla ilgilensin istiyoruz. Her bir vatandaşımızın, hangi yaşta olursa olsun bir sporla ilgilenmesi bizim için yeterli. Toplumsal dayanışma ve spor kültürü oluşursa o toplumda barış oluşur, insanlar birbirleriyle kaynaşır. Spor ve sporcuları seviyor, her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Her türlü spora, her türlü mekanı oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın açıklamalarının ardından amatör kulüplere 3 milyon liralık nakdi destek töreniyle birlikte kulüp yöneticilerine plaket verildi. Ödül takdiminin ardından Bakan Bak'ın kurdele kesimi ile birlikte tesisin de açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Osman Aşkın Bak, Gaziosmanpaşa'da yüzme havuzu açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement