Bakan Yıldız, Eskimo Usulu Balık Avladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, Eskimo Usulu Balık Avladı

Bakan Yıldız, Eskimo Usulu Balık Avladı

Partisinin Ardahan aday tanıtım programlarına katıldıktan sonra Çıldır ilçesine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, protokolle birlikte Çıldır gölünde atlı kızağa bindi.

09.02.2014 19:36

Partisinin Ardahan aday tanıtım programlarına katıldıktan sonra Çıldır ilçesine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, protokolle birlikte Çıldır gölünde atlı kızağa bindi. Atlı kızağı Bakan Yıldız kullanırken, yanında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Korkmaz arkasına ise Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Vali Seyfettin Azizoğlu oturdu. 123 kilometre kare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır gölü üzerinde Atlı kızak kullanan Bakan Taner Yıldız, ilk defa böyle bir deneyiminin olduğunu belirterek büyük bir zevk aldığını söyledi. Bakan Yıldız daha sonra yüzeyi buz tutan Çıldır gölünde eskimo usulü balık avladı. 10 Çıldır sarı balığı yakalayan Bakan Yıldız, Gerçekten farklı ve zevkli bir iş. Balıkçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 4 kilo balık yakaladık. İnşallah bereketli olur. Çıldır gölünde kışın buzun kalınlığı ciddi boyutlara ulaşıyor. Burada da balıkçılar için bir geçim kaynağı oluşuyor. Bu gölü görmeden gitmek olmazdı. Hamdolsun bu keyfide yaşamış olduk diye konuştu. Tuttuğu balıkları 200 lira karşılığında balıkçılardan satın alan Bakan Yıldız Şimdiye kadar sen hiç bakan parası aldın mı, bereketli olur inşallah dedi. Karayolu ile önce Kars'a oradan Ankara'ya gitmek için zamanı kalmayan Bakan Yıldız, ikram edilen çorbayı tası kafaya dikerek içmesi dikkatlerden kaçmadı. Ardahan'a has evelik çorbası içen bakan Yıldız çorbanın çok güzel olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, Eskimo Usulu Balık Avladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ömer Fatin Yerlikaya: 3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)Diğer genel hükümlerMADDE 45 –(22) Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır. 0 0 Yanıtla

Advertisement