Balduk, Valimize Ve Toprak Kuruluna Teşekkürler - Son Dakika
Güncel

Balduk, Valimize Ve Toprak Kuruluna Teşekkürler

Balduk, Valimize Ve Toprak Kuruluna Teşekkürler

Son Zamanlarda Sıkça Konuşulan Ve Adeta Kriz Haline Dönüşen İki Önemli Sorun Çözüldü.

17.01.2011 16:51  Güncelleme: 17:05

Son zamanlarda sıkça konuşulan ve adeta kriz haline dönüşen iki önemli sorun çözüldü. KİPAŞ Holding'in Entegre Kâğıt Üretim Tesisi ve Modern Sera Tesisi ile Kahramanmaraş sanayisinin geleceği için çok büyük öneme sahip olan Kahramanmaraş 380 kV'luk Trafo Merkezi Toprak Koruma Kurulundan geçti.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü toplanan Kahramanmaraş İl Toprak Koruma Kurulu saat 15.00'te yapılan oturumda bu iki önemli konuyu görüştü. Kahramanmaraş'a yeni atanan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin kurul başkanlığı yaptığı bu önemli toplantı herkesi sevindirecek bir kararla sonuçlandı. KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz'ün 1.000 kişiyi istihdam edeceği 200 milyon Euro'luk Türkiye'nin en büyük Entegre Kâğıt Üretim Tesisi ve Modern Sera Tesisiyle, MEM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük'ün 70 milyon dolar tutarındaki 750 kişiyi istihdam edecek denim yatırımının önü açıldı. Hem de Kahramanmaraş sanayisinin enerji ihtiyacının uzun vadede çözüme kavuşturulması açısından can alıcı bir öneme sahip olan Kahramanmaraş 380 kV'luk Trafo Merkezi kurulmasında sakınca görülmediği kararına varıldı.

Kahramanmaraş İl Toprak Koruma Kurulu'nun kararı Kahramanmaraş sanayicisi tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Haftalardır krize dönüşen bu tartışmalar, Vali Şükrü Kocatepe'nin el atması sonrası çözüme kavuşturuldu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk ise konu hakkında bir teşekkür açıklaması yaptı. Başkan Balduk yaptığı açıklamada "Ülkemizin üretim ve istihdamla büyümeyi amaç edinmiş illerinden biri olan Kahramanmaraş'ta enerji konusunda yaşanan ve ileride krize dönüşebilecek, üretimin durmasına bile yol açabilecek sorunların kesin çözümü olacak olan 380 kv trafo merkezinin kurulması için kuruldan geçen olumlu karardan dolayı emeği geçen başta Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe ve onun nezdinde Kurul üyelerine Kahramanmaraş iş dünyası adına teşekkür ederim.

Sayın valimiz çok olumlu bir icraatla göreve başladı. Bu karar şehrimizin önünü açmıştır. Sanayi de kullanılan enerji tüketiminde ülkemizde 9'ncu sırada bulunan Kahramanmaraş'ta trafo merkezinin kurulması sanayi sektörlerinin geleceğini şekillendirecek nitelikte bir karardı. Kahramanmaraş'ın lehine bir karar çıkmıştır. Emek veren herkesi tebrik ediyorum"dedi.

Öte yandan KİPAŞ Holding'in yatırımının yeniden kurulda görüşülerek onay görmesine de değinen Başkan Balduk, "İlimizde öteden beri savunduğumuz sanayi çeşitliliğinin sağlanması açısından büyük bir öneme sahip olan bu devasa tesisin Kahramanmaraş sanayisine kazandırılması gerekiyordu. Bu yanlış karardan dönülmesi hem Kahramanmaraş sanayicileri olarak bizleri hem de bu tesislerden evine ekmek götürecek olan yüzlerce Kahramanmaraşlı vatandaşımızı mutlu etmiştir.

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz'ün yeni yatırımının ve MEM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük'ün 70 milyon dolar tutarındaki 750 kişiyi istihdam edecek denim yatırımının da ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ederek yine emeği geçen başta Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe ve kurul üyelerine teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balduk, Valimize Ve Toprak Kuruluna Teşekkürler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement