Banka Kredisinin Dosya Masrafını Geri Aldı - Son Dakika
Güncel

Banka Kredisinin Dosya Masrafını Geri Aldı

Banka Kredisinin Dosya Masrafını Geri Aldı

Bozüyük'te bir tüketicinin bankadan çektiği kredinin bin liralık dosya masrafını, 1 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından geri aldığı bildirildi.

08.01.2014 13:50

Bozüyük ilçesinde bir tüketicinin bankadan çektiği kredinin bin liralık dosya masrafını, 1 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından geri aldığı bildirildi.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin, kredi kartı aidatı ve dosya masrafı iadelerinde yaşanan mahkeme süreçlerinden korktuğunu, bu nedenle tüketici dernekleri veya tüketici hakem heyetlerine başvuruda bulunmadıklarını söyledi.

Bankaların, kredi kartı aidatı ve dosya masrafı başta olmak üzere çok sayıda kanun dışı kesinti yaptığını savunan Sabırlı, şöyle konuştu:

"Derneğimizin çalışmaları çerçevesinde gördük ki, bazı vatandaşlarımız, bankaların aldığı haksız ücretleri geri almak için başlatacakları hukuk mücadelesinde biraz çekingen davranıyorlar. Bunun nedeni de bu mücadelede yaşanan mahkeme süreci. Ancak tüketicilerin bu konuda çekingen davranacağı hiçbir şey yok. Çünkü mücadelelerinde haklılar. Türkiye'nin birçok yerinde yüz binlerce vatandaş, bankaların aldığı haksız ücretleri geri alabiliyor. Bunun en güzel örneği, Bozüyük'te yaşayan Halil İbrahim Koçak isimli vatandaşımız. Kardeşimiz, derneğimize başvuru için geldiğinde bir dilekçe yazarak, tüketici hakem heyetine teslim ettik. Heyet, vatandaşı haklı buldu. Banka ise bu kararı tüketici mahkemesine taşıdı. 1 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından mahkeme de vatandaşın talebini haklı bularak 20 bin liralık kredinin, bin lira tutarındaki dosya masrafının iadesine karar verdi."

Sabırlı, tüm tüketicileri, tüketici dernekleri ya da tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmaya davet etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Banka Kredisinin Dosya Masrafını Geri Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement