Bartın'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Bartın\'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Bartın'dan kutsal topraklara gidecek 45 hacı adayı, dualarla uğurlandı.

16.09.2012 23:28

Bartın'dan kutsal topraklara gidecek 45 hacı adayı, dualarla uğurlandı.

Bartın'da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 45 kişi için Bartın Kapalı Otopark'ında uğurlama programı düzenlendi. Hacıları uğurlama programına, Bartın Valisi Bülent Savur, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, Müftü Yardımcısı Rıdvan Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin ve hacıların yakınları katıldı.

Program otopark alanına toplanan hacı adayları ve aileleri okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. Programda okunan Kaside hacı adaylarını kendinden geçirdi. Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, hacı adaylarına kısa bir konuşma yaptı. Bayrak, hacı adaylarına hac ibadeti hakkında bilgiler vererek, hac ibadetinin önemine değindi.

Bartın Valisi Bülent Savur, yaptığı açıklamada, "Hac islamın şartlarından biri, bunu hepimiz biliyoruz. Hali vakti yerinde olan, sağlığı yerinde olan her Müslüman'a farzdır. Özel turizm acentesi aracılığı ile önce 45 kişiyi göndereceğiz. Açıkçası ben heyecanlıyım. Çok güzel, çok onurlu bir yolculuk olacak. İnanıyorum yolculuğa çıkacak hacı adayları bizden daha çok heyecanlıdır. Onları uğurlayan geride kalan akrabaları onlarda heyecanlıdır. Başka Müslüman toplumlarında böyle uğurlama programı var mıdır? Bilmiyorum. Bu bizim toplumumuza özgü diye düşünüyorum. Hacıları dualar ile uğurlamak güzel ve kültürel bir değerdir. Bende baştan beri halkın valisiyim diyorum. Halkımın kültürel değerleri benimde değerlerimdir. Bende buraya bir vali olmaktan önce, Müslüman bir Türk insanı olarak geldim. Bu keyfi bu mutluluğu hacı adaylarımız ile birlikte paylaşmak istedim" dedi.

Ardından yapılan duaların ardından hacılar kutsal topraklara uğurlandı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement