Bartın'daki Galla Pazarı, Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine Alındı - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki Galla Pazarı, Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine Alındı

Bartın\'daki Galla Pazarı, Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine Alındı

Bartın'da 200 yıldır kadınların ürettiği sebze, meyve ve yoğurt gibi ürünlerin satıldığı Galla Pazarı, Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine alındı. Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan başvurunun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirilen Galla Pazarı, koruma altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla envantere dahil edildi.

08.03.2024 16:33  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da 200 yıldır kadınların ürettiği sebze, meyve ve yoğurt gibi ürünlerin satıldığı "Galla Pazarı", Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce kültürel değerlerin gün yüzüne çıkartılması, koruma altına alınarak yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Folklor Araştırmacıları, Bartın Belediyesi Kapalı Otopark'ında kurulan "Galla Pazarı" için hazırladıkları çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığına sundu.

Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmenin ardından "Galla Pazarı", Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine dahil edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'daki Galla Pazarı, Somut Olmayan Kültürel Miras Unsurları Envanterine Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement