Başbağlar köyünde terör kurbanları anıldı - Son Dakika
Güncel

Başbağlar köyünde terör kurbanları anıldı

Başbağlar köyünde terör kurbanları anıldı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 30 yıl önce teröristlerce katledilen 33 sivili anma programı düzenlendi. Programda, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu, saldırıya ilişkin fotoğraflar sergilendi. Konuşmalarda, milletin birlik ve beraberliğinin vurgusu yapıldı ve katliama dair inceleme talep edildi.

05.07.2023 17:07

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 30 yıl önce teröristlerce katledilen 33 sivili anma programı düzenlendi.

Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneğince düzenlenen programda, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. Alanda, hain saldırıya ilişkin fotoğraflar sergilendi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, milleti yasa boğan bu acıyı hep beraber yüreklerde hissettiklerini belirterek, "Milletimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı her zaman yekvücut olmayı başarmış, üzerine oynanan oyunları bozmuştur." dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Dikkaya ise PKK terör örgütü tarafından köye düzenlenen baskında 28 kişinin kurşuna dizilerek, biri çocuk, biri kadın 5 kişinin ise yakılarak katledildiğini hatırlattı.

Katliamı 150 kişilik terörist grubunun gerçekleştirdiğini ve söz konusu kişilerin ellerini kollarını sallayarak köyü terk ettiğini savunan Dikkaya, "Buraya kadar karanlık güçler ve taşeronları kendi görevlerini yaptı. Çünkü Başbağlar tarihi misyonu olan, stratejik konumda bulunan, kimlik yapısı ile vatanımızı bir kaosa sürüklemek isteyenlerin özellikle seçtiği bir yerdi. Bu katliamda geçmişimiz ve o günümüz yok edildi, geleceğimiz ise yok edilmek istendi." ifadesini kullandı.

Katliama dair gerekli incelemenin yapılmasını isteyen Dikkaya, Başbağlar katliamıyla ilgili araştırma ve inceleme komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Dikkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun akamete uğrayan Başbağlar dosyasını yeniden incelemeye almasını istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbağlar köyünde terör kurbanları anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement