Başbakan Erdoğan, Iğdır'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Iğdır'da

Başbakan Erdoğan, Iğdır\'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman siyaset zaviyesinden, oy üzerinden olmadı."

13.07.2012 15:14  Güncelleme: 15:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman siyaset zaviyesinden, oy üzerinden olmadı. Biz Iğdır'da yaşayan her bir kardeşimizi ülkemizin diğer 80 vilayetindeki 75 milyon insanımız gibi 'yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, seviyoruz' anlayışıyla kucakladık. Bütün kamu hizmetlerini 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yerine getirdik. Bu güzel şehrimize kazandırdığımız her bir hizmet bizim için çok değerli ve heyecan vericidir" dedi.

Erdoğan, Iğdır Havalimanı'nın açılışında, tüm Iğdırlıları selamlayarak, havalimanının kente, bölgeye ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Havalimanının Iğdır'ın uzun yıllardır özlemi olduğunu ifade eden Erdoğan, temelinin 1996 yılında atıldığını, daha sonra kapatıldığını anlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu işi sahiplenerek çok kısa sürede bitirdiğini belirten Erdoğan, "Valilik tarafından düşünebiliyor musunuz yapımına başlanan bir havaalanı. Bu şekilde biter mi- Dünyanın her yerinde büyük projeleri devlet bizzat üstlenir ve kendisi yürütür. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızı bunun için devreye soktuk. Bakın şimdi birçok yerde metrolar için de 'belediyeler bu işi yapamayacak' onun için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığımızı oralarda da devreye soktuk" dedi.

Bölgenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçları doğrultusunda "sıradan" değil,

"modern" bir havaalanına ihtiyaç olduğunu belirlediklerini, bu doğrultuda adımı attıklarını dile getiren Erdoğan, "Toplamda 56 milyon liralık bir yatırım var. Pisti, apronu, terminal binası ve diğer müştemilatıyla Iğdırımız 2 yıl içinde modern bir havaalanına kavuşmuş oldu" diye konuştu.

-"Iğdır'ı bütün Türkiye'ye örnek gösteriyoruz"-

Ağrı Dağı'nın ihtişamıyla Nahçıvan'ın kardeşliğiyle terör belasını kendisinden uzak tutmanın huzuruyla Iğdır'ı bütün Türkiye'ye örnek gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Iğdır'daki bu huzur ve kardeşlik ikliminin güçlenerek devam etmesini istiyoruz, güçlenmesi lazım, bunu başarmamız lazım. Iğdır'ın kültürüyle, sanatıyla, üretimiyle, kendisine, bölgesine ve ülkemize katkı vermeyi sürdürmesini temenni ediyorum.

Bizim Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman siyaset zaviyesinden, oy üzerinden olmadı. Biz Iğdır'da yaşayan her bir kardeşimizi ülkemizin diğer 80 vilayetindeki 75 milyon insanımız gibi 'yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, seviyoruz' anlayışıyla kucakladık. Bütün kamu hizmetlerini 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla yerine getirdik. Bu güzel şehrimize kazandırdığımız her bir hizmet bizim için çok değerli ve heyecan vericidir."

Iğdır Üniversitesi'ni heyecanla kurduklarını ifade eden Erdoğan, Iğdır'a yapılan yatırımları anlattı.

Iğdırlıların 50 yıldır hasretle beklediği Ünlendi Barajı ve Iğdır İçme Suyu projesinin çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Erdoğan, gelecek haftalarda ihalesinin yapılacağını ve en geç 1 yıl içinde başlanacağını belirtti.

Erdoğan, havalimanının da aynı heyecanla hizmete açıldığını söyledi.

-"Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar"-

"Iğdır'ın bütün bu hizmetlerin hakkını fazlasıyla vereceğinden şüphem yok" diyen Erdoğan, "Sizlerin güzel bir sözü var. Diyorsunuz ki, 'çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar'. Biz Iğdır'ın çanağını her alanda hizmetle dolduruyoruz. Üretmek isteyen, çalışmak isteyen, kendisine şehrine ve ülkesine katkı sağlamak isteyen her kardeşim bu çanakta kendisine lazım olanı bulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yeni teşvik sistemiyle bölgesel teşvik yerine il bazında teşvik verilmeye başlandığını anımsatan Erdoğan, Iğdır'ın bu sistemde en yüksek, en avantajlı, en cazip teşvikleri alan 6. bölge illeri arasında yer aldığını belirtti. Iğdır'ın bu iller arasında yer almasının bugüne kadar yeterli gelişmeyi gösteremediği anlamına da geldiğini ifade eden Erdoğan, "Bu geri kalmışlık sadece devletin ihmalinden kaynaklanmıyor. Devlet kurumları yanında özel sektör de sivil toplum kuruluşları da bu ihmalde pay sahibi. Bu bölgenin kendi insanının dahi Iğdır'a yatırım yapmadığını, gidip başka şehirde tesisini, ticaretini kurduğunu kimse inkar edemez" dedi.

Erdoğan, "Iğdır, gerek serhat şehri olması, gerek iklimi, gerek tarihi ve doğal güzellikleriyle bulunduğu bölgenin lokomotif şehri olmak için aslında her şeye sahip bir ilimiz ama Iğdır bırakınız diğer imkanları şu yanı başımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor. Ağrı Dağı, başka bir bölgede başka ülkede olsaydı inanın tek başına çevresindeki bütün şehirleri abat etmeye yetecek bir kıymet haline dönüşürdü. Fakat son çeyrek yüzyıldır en büyük baş ağrımız olan terör yüzünden yerli ve yabancı turistler bir yana bu bölgenin kendi insanı dahi Ağrı Dağı'nın imkanlarından ve güzelliklerinden doyasıya faydalanamıyor" diye konuştu.

(Sürecek)

Muhabir: Ferdi Türkten-Hasan Öymez

Yayıncı: Selçuk Aval - IĞDIR

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement