Başbakan Erdoğan İmam-Hatip'lilere Seslendi (1) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan İmam-Hatip'lilere Seslendi (1)

Başbakan Erdoğan İmam-Hatip\'lilere Seslendi (1)

Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı"na katıldı.

25.04.2014 18:51

Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı"na katıldı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Pensilvanya'daki zat söylediyse, doğrudur. Hayır... Böyle bir şey söylemek, itikadi noktada insanı sapkınlığa götürür. O sadece sevgili Peygamberimize aittir. Asla O'na ait olan bir sıfatı kimse birilerine layık göremez" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Müslümanlar kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler, kardeşlerini gidip de Batı ülkelerine şikayet etmezler" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. La ilahe illallah diyenler, inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp, kendi ülkelerine, kendi milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin'e, Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp, mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler, Arafat'taki vaatlerine ihanet edenlerdir. Başörtüsüne sırtını dönüp, İmam-Hatip davasına, büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp, zalimlere tebessüm edenler, Arafat'ta verilen söze muhalefet etmişlerdir. Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenler, Müslümanların evlerine gizlice girenler, sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar, bırakınız ayetleri, hadisleri, insanlığa ait ne kadar şerefli değer varsa, hepsine saygısızlık etmişlerdir."

"İNANIN BUGÜN DE KAYBETMİŞLERDİR"

Başbakan Erdoğan, "Müslümanlar, İslam tarihinde, insanlık tarihinde, bizim millet olarak kendi tarihimizde nice ihanetler görmüş, nice ihanetlere tanıklık etmişlerdir. Ama emin olunuz, hiçbir ihanet, o ihanetin sahibinin, o hainlerin yanına kar kalmamıştır. Bir müseyleme kezzap çıkmış, peygamberlik iddiasında bulunmuş, ama yalancılığının cezasını ağır ödemiştir. Hz. Hüseyin'i Kerbela'da katledenler tarihe kötülüğün ismi olarak kazınmışlardır. Alamut Kalesi'nde Müslümanlara korku salacaklarını zanneden zalimler, başka zalimler eliyle yok edilmiş, tarihe tedhişin, terörün, suikastın ismi olarak gayet nahoş şekilde yazılmışlardır. Kim ki Hz. Kur'an ve Hz. Nebi'yi kendisinin ve zümresinin hırslarına alet ettiyse, onlara hürmetsizlik ettiyse, inanın tarih boyunca Hz. Kur'an ve Hz. Nebi'nin nurunda yok olup gitmiştir. Asla endişeli olmayın, asla hüzünlenmeyin, mahzun ve kederli olmayın. Din Allah'ındır, Kur'an-ı Kerim Allah'ın muhafazası altındadır. Hz. Nebi insanlığın şeref abidesi olarak asla ulaşılamayacak ve asla istismar edilemeyecek bir makamdadır. Allah'ın dinine, kitabına ve resulüne kast edenler ve onlara hürmetsizlik edenler, onları kendi şahsi ve zümrevi hırsları için istismara yeltenenler kaybetmeye mahkumdurlar ve inanın bugün de kaybetmişlerdir" diye konuştu.

"MİLLETİN AZİZ DUALARI İLE BUGÜNLERE ERİŞMİŞTİR"

Erdoğan, "Aldatılmış, kandırılmış, malına, kazancına, hatta aldığı her nefesine ipotek konulmuş, saf, temiz, ihlaslı kardeşlerinize sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Birilerinin yaptığı gibi, onlar için beddua değil, onlar için gece gündüz dualar etmenizi sizlerden rica ediyorum" diyerek, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız tüm acılara rağmen, işte biz bugün buradayız ve dimdik ayaktayız. Millet olarak, 77 milyon, başımız, alnımız ak biçimde, tarih sahnesinde ve istikbal yolculuğunda iddiamızı en güçlü şekilde muhafaza ediyoruz. Bütün saldırılara rağmen, tarihimizde, ecdadımızda, en önemlisi de harflerimiz, kitaplarımız, okullarımız, milli ve manevi değerlerimizle yeniden ve yeniden kucaklaşıyoruz. Bu mücadele, nice isimsiz kahramanın fedakarlıkları ile bugüne ulaşmıştır. Bu aziz dava, milletin aziz duaları ile bugünlere erişmiştir. Dualardan umudunu kesen milletlerin ayakta kalma imkan ve ihtimalleri asla yoktur."

"ŞIMARIKLARIN, YANİ KABA KUVVET SAHİPLERİNİN HAKLI OLDUĞU BİR TÜRKİYE..."

Erdoğan, salondaki İmam-Hatip'li öğrencilere seslenerek, "İnanıyorsanız, muhakkak üstünsünüz" dedi. Başbakan, ""Bunu asla aklınızdan çıkarmayacaksınız. Bu ülkeye sımsıkı sarılacak, yüzünü asla eğmeyecek, kendinizi hiçbir zaman ikinci, üçüncü sınıf hissetmeyeceksiniz. Siz bu topraklara dışarıdan gelmediniz ki, kendinizi misafir hissedesiniz. Siz bu topraklarda artık parya değilsiniz, garip değilsiniz. Sesi çok çıkanın, parası bol olanın, medyaya yön verenin, sokaklarda terör estirenin, cam çerçeve kıranın, yani şımarıkların, yani kaba kuvvet sahiplerinin haklı olduğu bir Türkiye, artık hafızalarda acı bir hatıraya dönüşmüştür. Bu ülkenin sahibi sevgili gençler, belli zümreler, belli güç odakları değil, 77 milyonun tamamıdır" şeklinde konuştu.

"BİR AN ÖNCE HAYATA KATILMANIZI İSTİYORUM"

Başbakan Erdoğan, salonda bulunan İmam-Hatip öğrencilerine çalışmaları gerektiğini söyleyerek, "Artık katsayı yok, sizlerden üniversitelere en güçlü şekilde girmenizi istiyorum ve bir an önce hayata katılmanızı istiyorum. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Sizleri her zaman önde görmek istiyorum" diye konuştu.

(GK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan İmam-Hatip'lilere Seslendi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement