Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay KKTC'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay KKTC\'de

Beşir Atalay, KKTC'de 2013-15 yıllarını kapsayacak ekonomik programın sahibinin KKTC hükümeti olduğunu söyledi.

27.09.2012 15:36  Güncelleme: 15:53

Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'de 2013-15 yıllarını kapsayacak ekonomik programın sahibinin KKTC hükümeti olduğunu, Türkiye'nin sadece tecrübelerinden yararlanıldığını söyledi. DAÜ'de yeni akademik yılın açılışına katılarak ilk dersi veren Atalay, resmi temaslarına KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Hasan Bozer'le başladı. Bozer, saat 12.30 sıralarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı kabul etti.

EKONOMİK PROGRAMIN SAHİBİ KKTC HÜKÜMETİ

KKTC Meclis Şeref Salonu'nda yapılan görüşmede konuşan Atalay, ilgili bakanlar, bürokratlar ve teknik heyetin geçen haftalarda Ankara'da yeni ekonomik program konusunda çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Önümüzdeki zamanda yine çalışmalarımız olacak; ama programın sahibi tabi Kıbrıs Hükümeti. Biz sadece orada kendi tecrübemizi aktarmaya çalışıyoruz dedi. Atalay, kendi sorumluluğundaki son 2 yıla baktığında Kuzey Kıbrıs-Türkiye ilişkilerini verimli gördüğünü ifade ederek, Her şey huzur içinde, karşılıklı iyi bir anlayış içinde gidiyor diye konuştu. Beşir Atalay, KKTC'nin emin adımlarla yoluna devam edeceğini; garantörünün de daima Türkiye olacağını belirtti.

Atalay, Sınırüstü köyünde yapılan Türkyurdu-1 kuyusundaki sondaj çalışmalarının durduğu yönündeki soruya karşılık da, çok daha geniş ve güçlü bir platformla hızlı aramalara geçileceğini, Türkiye'nin deniz sahası konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement