Basın Danışmanları Esenyurt'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Basın Danışmanları Esenyurt'ta Buluştu

Basın Danışmanları Esenyurt\'ta Buluştu

İstanbul belediyelerinde görev yapan basın danışmanlarının bir araya gelerek kurduğu Basın Danışmanları Platformu, Mart ayı toplantısını Esenyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

22.03.2012 13:36

Toplantıya konuk konuşmacı olarak Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert de katılarak tecrübelerini basın danışmanlarıyla paylaştı.

Ortak sorunlara çözüm bulmak ve deneyim paylaşmak amacıyla her ay bir araya gelen İstanbul ilçe belediyeleri basın danışmanları, Esenyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplandı. Programa onur konuğu olarak katılan ve mesleki deneyimlerini basın danışmanlarına aktaran Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Yeni Şafak'ın yayın politikası hakkında basın danışmanlarını bilgilendirdi.

"Platformun siyaset üstü olması önemli"

Konuşmasının başında, basın danışmanlığının önemine değinen Cömert, "Günümüzde özel işletmelerde olduğu gibi hizmet üreten yerel yönetimlerde de basın danışmanlığı ve bu alanda görev yapanların önemli bir görev yaptığını düşünüyorum. Belediye başkanları bu birimleri güçlendirmeli, önemsemeli. İstanbul'un belediyelerinde bu görevlerde bulunanların siyasi ayrım gözetmeden bir araya gelmeleri, siyaset üstü olmaları platformun en güzel yanı olmuş." Diye konuştu.

"Farklı fikirlere saygı duyulmalı"

Cömert, açıklamalarının devamında, "Yeni Şafak Gazetesi olarak 1995 yılında hangi duruştaysak, bugün de o duruş içerisindeyiz. Herkesin kendince bir ideali vardır; ancak bu yapılırken hiç kimsenin ve hiçbir düşüncenin, diğerine ve diğer düşünce sahibine haksızlık etmemesi gerekir. Görüş ve fikirlere saygılı olmanın, hatta insan olmanın gereği de budur" dedi.

Platform Başkanı Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Abdullah Arıdoru da, Cömert'e teşekkür ederek, basın danışmanlarını duayen kişilerle bir araya getirmeye, mesleki dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Toplantı basın danışmanlarının tek tek söz alarak görüşlerini paylaşmasının ardından Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı Metin Karakoç tarafından Yusuf Ziya Cömert'e günün anısına plaket takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kurumsal kimlik çalışmalarının ve 2012 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda platformun Nisan ayı toplantısının Platform Genel Sekreteri ve Beykoz Belediyesi Basın Danışmanı Abdurrahman Cüneyd Fidancı evsahipliğinde yapılması kararı alındı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Basın Danışmanları Esenyurt'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement