Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya."Kuruma Alınacak Personel Sınavının İsrail... - Son Dakika
Güncel

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya."Kuruma Alınacak Personel Sınavının İsrail...

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya."Kuruma Alınacak Personel Sınavının İsrail...

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, kuruma alınacak personelle ilgili sınavın, İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan bir görevli tarafından yapıldığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi."Basın-Yayın ve Enformasyon"...

08.01.2013 15:46

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, kuruma alınacak personelle ilgili sınavın, İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan bir görevli tarafından yapıldığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Karakaya, yazılı açıklamasında, dün ve bugün bazı yayın organlarında

"Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne alınacak personel sınavının İsrail Büyükelçiliği'nde çalışan bir görevli tarafından yapıldığına" ilişkin haberlerin kasıtlı ve art niyetli bir şekilde, kamuoyunda yanlış kanaat uyandıracak ifadelerle haberleştirildiğini belirtti.

Genel Müdürlükçe "temininde güçlük çekilen diller" kapsamında, İbranice dilinde alınacak personelin dil seviyesini ölçmek için resmi kurum niteliğini taşıyan herhangi bir merci bulunmadığından, genel müdürlüğün yasal mevzuat çerçevesinde sınavı kendisinin gerçekleştirdiğini vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"Yalnızca bir kişinin müracaatta bulunduğu İbranice dilinin ölçme değerlendirmesini yapmak üzere, İbranice bilen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir kişiye, sınav komisyonumuz için bir çeviri metni hazırlattırılmış, söz konusu bu metin kapalı zarf ortamında teslim alınıp, sınav sırasında adaya verilmiştir. Sınavın ardından, cevap kağıdı değerlendirilmesi için Genel Müdürlük personeli tarafından kapalı zarf ortamında, ilgili şahsa iletilmiş ve yine aynı şekilde kendisinden alınmıştır. Bahsedilen kişinin Genel Müdürlüğümüzde yapılan sınav komisyonuna katılarak adayları değerlendirmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Dolayısı ile çalıştığı kurumdan hareket ederek, kamuoyunu kasıtlı bir şekilde yanlış yönlendirme amacı taşıyan bu iddialar tamamen gerçek dışı ve ciddiyetten uzaktır. Kaldı ki yapılan sınav sonucunda, sınava giren aday da başarılı olamamıştır."

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya.'Kuruma Alınacak Personel Sınavının İsrail... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement