Başkan Uysal, Başakşehirlileri Sandık Başına Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Başkan Uysal, Başakşehirlileri Sandık Başına Çağırdı

Başkan Uysal, Başakşehirlileri Sandık Başına Çağırdı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vatandaşların sandık başına gitmeleri çağrısında bulundu.

07.08.2014 14:11

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vatandaşların sandık başına gitmeleri çağrısında bulundu. Uysal, "Hangi adayı hangi sebeplerle destekliyor olursanız olun seçim gününde mutlaka sandığa gidip oy kullanarak vatandaşlık görevinizi yerine getirin" dedi.

Ülke genelinde 52 milyon 894 bin 120 vatandaş 10 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Türkiye'nin yeni ilçelerinden biri olan Başakşehir'de ise 212 bin 290 seçmen oylarını kullanacak. Toplam 557 sandığın yer aldığı Başakşehir'de, ilçe Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel oy kullanacak olan vatandaşları sandık başına gitmeye davet ederek, 'Ülkemizin yönetiminde alınacak en büyük kararda oylarınızla etkili ve etkin olun' çağrısında bulundu.

"DEMOKRASİYİ ŞÖLENE ÇEVİRMEK BİZİM ELİMİZDE"

Yazılı açıklama yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek seçimlerin önemine değindi. Uysal, "Ülkemizin siyasi tarihinde bir dönüm noktası olan bu seçim, denilebilir ki geride bıraktığımız tüm seçimlerden daha önemli. Zira bu seçim, Türkiye'nin geldiği demokratik düzeyin en büyük göstergesi. Hangi adayı hangi sebeplerle destekliyor olursanız olun seçim gününde mutlaka sandığa gidip oy kullanarak vatandaşlık görevinizi yerine getirin. Verilmemiş her oy, yapılmamış her tercih, sebebi ne olursa olsun, vatandaşlık haklarımızdan feragat etme anlamına geliyor" dedi.

Türkiye'nin demokratikleşme ve özgürlük alanında büyük gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Uysal, "Türkiye, 2002 yılından beri hem kendi içinde hem bölgesinde hem de dünyada 'yıldız' bir ülke haline geldi. Ülkemizin yakaladığı ekonomik istikrar bir yana, aynı zamanda olağanüstü bir kalkınma ivmesi de sağlandı. Tüm ekonomik verilere bakıldığında 2002 Türkiye'sine nazaran ülkemizin hemen her alanda çok sağlıklı şekilde gelişip büyüdüğünü birlikte gördük. Dünyadaki sarsıcı ekonomik krizlere rağmen dimdik ayakta kalabilen bir ülkede yaşıyoruz artık. Türkiye, ulaşım, sağlık, eğitim, savunma ve benzeri pek çok alanda da modern dünyanın kriterlerine ulaştı. Bir diğer önemli gelişimi de 'demokratikleşme ve özgürlükler' alanında yaşadık. İnsanların kendilerini rahatça ifade edebilmelerinin önündeki engeller birer birer tarih oluyor. Saydığımız tüm bu gelişmelerin ve başarıların ardında, yeni Türkiye'nin ardında çok önemli bir isim var: Recep Tayyip Erdoğan… Bu seçimde de, tıpkı diğer seçimlerde olduğu gibi daha güçlü, daha da güçlü bir Türkiye' için Başbakanımızın yanında olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"REHAVETE KAPILMAYALIM, OYUMUZU KULLANALIM"

AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ise, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bir sonraki seçimi değil bir sonraki nesili inşa etmek için çalıştı. Milletten aldığı yetkiyi yine milletle kullanan Başbakanımız, millet kendi kendini yöneteme diyen vesayetçi ve elit anlayışa rağmen cumhurbaşkanını seçme yetkisinin millete ait olduğunu söyleyerek emaneti sahibine teslim etti" diye konuştu.

Her vatandaşların oy kullanması gerektiğini vurgulayan Özgürel, "Koşullar ne olursa olsun, rehavete kapılmak, demokrasinin tecelli ettiği seçim günlerinde sandıklarımıza sahip çıkmamak, milli irademizi sandığa yansıtmayarak oy kullanmamak 12 yıllık iktidar serüveninin bu en önemli virajında yapılabilecek en ciddi hatadır. Unutma sen varsan daha güçlü, sen yoksan bir eksiğiz. İktidarı milletle paylaşan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu büyük Türkiye yürüyüşüne devam etmek için 10 Ağustos'ta sandığa gel ve oyunu kullan. Çünkü bu ülke ithal adaylarla yönetilemeyecek kadar kıymetlidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Uysal, Başakşehirlileri Sandık Başına Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement