Başkana Mektubum Var Projesinin Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Başkana Mektubum Var Projesinin Ödül Töreni Yapıldı

Başkana Mektubum Var Projesinin Ödül Töreni Yapıldı

Çocukların ve gençlerin nasıl bir Osmaniye'de yaşamayı arzu ettiklerini, hayallerini ve yerel yönetimlerden beklentilerini öğrenmek için düzenlenen "Başkana Mektubum Var" projesinin ödül törenini yapıldı.

15.06.2013 11:07

Osmaniye Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılıyla ilgili çocukların ve gençlerin nasıl bir Osmaniye'de yaşamayı arzu ettiklerini, hayallerini ve yerel yönetimlerden beklentilerini öğrenmek için düzenlenen "Başkana Mektubum Var" projesinin ödül törenini yapıldı. Osmaniye Belediyesi öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Baş Müdürlüğü'nün destekleri ile  9 Ekim Dünya Posta Gününde "2023'te Nasıl Bir Osmaniye İstersiniz?" sloganı ile başlayan 'Başkana Mektubum Var' Projesinin ödül törenine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, PTT Başmüdür V. Rüştü Çot, jüri üyeleri, okul idarecileri, öğretmenleri ve finale kalan 53 öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 2023 yılıyla ilgili çocuklarımızın ve gençlerimizin nasıl bir Osmaniye'de yaşamayı arzu ettiklerini, hayallerini ve yerel yönetimlerden beklentilerini öğrenmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Aynı zamanda bu proje sayesinde unutulmaya yüz tutmuş mektuplaşmayı da hatırlattıklarını dile getiren Başkan Kara, proje kapsamında 39 İlköğretim okulundan 750 adet, 20 liseden 250 adet olmak üzere toplamda 1000 adet mektubun belediyeye posta yolu ile ulaştığını söyledi. Başkan Kadir Kara konuşmasının devamında şunları söyledi: "Zamanı iyi değerlendirerek, geleceği de düşünen bir birey olmanızdan dolayı bana mektup gönderen tüm öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Onlar, sizler bu şehir için bir şeyler ortaya koydunuz. İnşallah bunları da gerçekleştirmek nasip olur.

Ayrıca burada finale kalan 38'i ilköğretim 15'i lise den olan 53 öğrencimizi de başarılarından dolayı tebrik ediyor ve emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum. Projemize destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, PTT Müdürlüğüne, jüri üyelerimize, okul idarelerine, öğretmenlerimize ve geleceğimizin 2023 yılının umudu sevgili öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum2023 hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile hayatınızda başarılar diliyorum. Bize yazılan tüm mektuplar kitap haline getirilerek Osmaniye Kent Müzesinde sergilenecektir"

Daha sonra ise desteklerinden dolayı Başkan Kadir Kara tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ve PTT Başmüdür V. Rüştü Çot'a teşekkür plaketi verildi. Burada projenin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, duygularını ifade ederek kaleme döken öğrenciler ile projeyi ortaya koyan Belediye Başkanı Kadir Kara'yı kutladı.

Programın devamında ise Başkan Kadir Kara tarafından "Başkana Mektubum Var" projesinin jüri üyelerine plaket taktim edildi. Aynı zamanda ise finale kalan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

FİNALE KALANLAR BÜYÜK HEYECAN YAŞADI

Başkana Mektubum Var Projesi ödül töreninde finale kalan öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Mektuplar açılana kadar hiç kimse kimin dereceye girdiğini öğrenemedi. Jüriler tarafından isim bölümü kapatılmış numaralı mektuplara oy verildi. En yüksek puanı alan mektuplar belirlenerek tek tek isim bölümü açıldı. Herkesin gözleri önünde mektupların isim hanelerinin açılması ile dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Buna göre ilköğretim kategorisinde Yavuz Selim İlköğretim Okulundan Burcu Bozan birinci, 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Melih Kıraç ikinci, Namık Kemal İlköğretim Okulundan Ayşenur Hınıslı üçüncü, Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Tuğba Bahçi dördüncü ve Salih Bahçeli İlköğretim Okulundan Abdullah Emre Bali beşinci oldu.

Lise kategorisinde ise Sağlık Meslek Lisesi'nden Aslı Alagöz birinci, Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi'nden Beyza Koca ikinci, Osmaniye Fen Lisesi'nden Mesrure Sena Temiz, Şehit Bnb. Adil Karagöz Anadolu Lisesi'nden Saadet Münteha Coşkun ve Merve Koluçolak aynı puanı alarak üçüncü oldular.

Yarışmada birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar, ikincilere bilgisayar konsolu ve üçüncü olanlara ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

Yarışmada birinci olan öğrenciler programın sonunda mektuplarını okudular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkana Mektubum Var Projesinin Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement