Başkentte 90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi - Son Dakika
Güncel

Başkentte 90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi

Başkentte 90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 90.Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, daha önce görülmemiş Cumhuriyet fotoğraflarının yer aldığı sergiyi başkentlilerin ziyaretine açtı.Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 90.yılını...

30.10.2013 10:24

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 90. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, daha önce görülmemiş Cumhuriyet fotoğraflarının yer aldığı sergiyi başkentlilerin ziyaretine açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 90. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda, daha önce hiç görülmemiş tarihi fotoğrafların yer aldığı "90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi", Metro Sanat Galerisi'nde Başkentlilerin ziyaretine açıldı.

Dericizade Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Küçük'ün koleksiyonundan, 1927'den bu yana Başkent'teki Cumhuriyet tören ve kutlamaları ile 1894-1950 yılları arası Ankara'da çekilmiş tarihi fotoğrafların yer aldığı serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile Faruk Küçük birlikte kesti.

Serginin açılışı öncesi bir konuşma yapan Ahmet Recep Tekcan, iki büyük mutluluğu birlikte yaşadıklarını kaydederek, "Bir taraftan Türkiye'nin 150 yıllık rüyası Marmaray ve bir taraftan da genç Cumhuriyet'in 90. yılını tamamlaması Cumhuriyet kuşağı olan bizler için çok büyük bir gurur" dedi.

Sergide yer alan fotoğraflara ilişkin kısa bir bilgi veren Tekcan, daha sonra fotoğraf koleksiyoncusu Faruk Küçük ile birlikte açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.

-8 KASIM'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK-

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Kasabadan Başkent'e, Başkent'ten Metropole" isimli belgeselin de ekranlardan yayınlandığı Metro Sanat Galerisi'nde 8 Kasım'a kadar Başkentlilerin ziyaretine açık bulunacak sergide, 1927'den bu yana Başkent'teki Cumhuriyet tören ve kutlama fotoğraflarının yer aldığı 60 adet eser sergileniyor. Ayrıca sergide 1894-1950 yılları arasında Ankara'nın dört bir tarafında çekilmiş 60 adet fotoğraf da Başkentlileri tarihi bir yolculuğa çıkıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başkentte 90. Yılında Cumhuriyet ve Ankara Fotoğrafları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement