Batı Şeria'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Batı Şeria'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria\'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti

Filistinli sağlık çalışanlarından oluşan kaynaklara göre Batı Şeria'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in Cenin mülteci kampındaki bir evi bombalaması sonucu bir genç hayatını kaybetti. Cenin'in çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda İsrail'in açtığı ateş sonucu dört Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu ise Cenin mülteci kampında yürütülen operasyon sırasında beş Filistinliyi öldürdüklerini açıkladı. Nablus kentinde çıkan çatışmalarda İsrail ordusunun vurduğu bir genç hayatını kaybetti. Bireh kentinde ise İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu 16 yaşında bir çocuk öldürüldü. Batı Şeria'daki İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana en az 240 Filistinli hayatını kaybetti.

27.11.2023 10:07  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEKİM TARİHİ: 25-26 Kasım 2023

Çatışmalardan çeşitli görüntüler

Filistinli sağlık çalışanlarından oluşan kaynaklara göre Batı Şeria'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan açıklamaya göre, İsrail'in sabah saatlerinde Cenin mülteci kampındaki bir evi bombalaması sonucu bir genç hayatını kaybetti.

Bakanlık, bu olaydan saatler önce Cenin'in çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda İsrail'in açtığı ateş sonucu dört Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu ise, bu yılın ilk aylarında İsrailli bir baba ile oğlunu öldürdüğünden şüphelenilen bir Filistinliyi tutuklamak için Cenin mülteci kampında yürütülen operasyon sırasında beş Filistinliyi öldürdüklerini açıkladı.

Filistin Kızılayı'na göre Nablus kentinde çıkan çatışmalarda İsrail ordusunun vurduğu bir genç hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Psigot yerleşim yeri yakınlarında İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu Bireh kentinde 16 yaşında bir çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ise bu iki olay hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail'le Filistin arasında yeni çatışma dalgasının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki İsrail saldırılarında en az 240 Filistinli hayatını kaybetti.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ramallah'tan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Batı Şeria'da İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda en az 7 Filistinli hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement