Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Güncel

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Bayburt\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

19.02.2018 17:55

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kentte bugün başlayan ve kurtuluş günü olan 21 Şubat'a kadar sürecek kutlamalar kapsamında ilk olarak Taşhan'da "Ermeni Mezalimi" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Pehlivan ve beraberindekiler, açılışın ardından fotoğrafları inceledi.

Sergiyi gezdikten sonra şehrin temsili anahtarını Belediye Başkanı Memiş'e teslim eden Vali Pehlivan, şehrin bağımsızlığını, düşman işgalinden kurtuluşunu ve emin ellerde olduğunu göstermesi ve 100. yılı hatırası olması dolayısıyla anahtarı belediye başkanına takdim ettiğini söyledi.

Pehlivan, anahtarın, yüzyıllar boyunca emin ellerde nesilden nesle taşınması temennisinde bulunarak, "Bağımsızlığımız, birliğimiz, beraberliğimiz Allah'ın izniyle daim olur. Yüzyıl önce de mücadelemiz vardı, bugün de bu mücadelemiz devam ediyor. Bağımsızlık uğruna, birliğimiz, beraberliğimiz ve devletimizin, milletimizin bekası uğruna bu mücadele devam ediyor." dedi.

Açılışın ardından işgal yıllarında Bayburt Belediye Başkanı olan ve şehit düşen Hafız Süleyman Efendi'nin Ulu Cami bahçesindeki mezarı ziyaret edildi.

Vali Pehlivan ile Belediye Başkanı Memiş'in, Hafız Süleyman Efendi'nin mezarına çiçek koyduğu ziyarette, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri, yarın Kop Dağı'ndaki Kop Şehitler Anıtı'nda gerçekleştirilecek "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" ve çeşitli programlarla devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement